S-a stins domnul insp. Sirca Florin

Domnul inspector Sirca Florin a fost un om mare. Nu făcea diferențe etnice sau confesionale. Avea atâta blândețe și bunătate cum rar mai vezi între oameni, dar inimile bune obosesc repede. El nu știa să strige, nu se impunea, avea o capacitate dinamică și o deschidere uimitoare la dialog și dezbatere. Un om blând și bun. Cu vocea lui caldă și prietenoasă te liniștea când aveai o problemă, deja era rezolvată pe jumătate în urma convorbirii la telefon.

Îmi spunea pe numele mic. Un lucru onorabil de altfel pentru mine. „Da Onisim” așa îmi răspundea la telefon. Apoi mă lămurea cu răbdare, dragoste și profesionalism. Nelipsit de la cercurile noastre pedagogice, de la olimpiade și concursuri, tot timpul disponibil și aproape de noi. Dacă ar fi să îl citez de vreo două ori l-am auzit: „Nu vă uitați la mine în sus. Sunt colegul dumneavoastră. Oricare dintre noi ar putea fi în locul meu, iar eu în locul dumneavoastră. Dar așa m-a rânduit Dumnezeu pentru un timp”. Modest, recunoscător al harului divin, cu privirea lui blândă în care se oglindea cerul despre care vorbea.

S-a terminat timpul despre care ne vorbea. Ne pare nespus de rău. Inspectoratul a pierdut un om mare. Noi am pierdut un inspector profesionist. Învățământul a pierdut un profesor bun. Biserica Ortodoxă a pierdut un preot de mare caracter. Stimată doamnă Veronica sunt onorat că v-am avut colegă la colegiul Economic. Dumnezeu să vă mângâie pentru pierderea soțului dumneavoastră, să vă întărească și pe voi copilașii Anamaria și Andrei.

O să ne fie dor de dumneavoastră domnul Sirca.