11 orfani și două văduve foarte tinere. S-a stins și Alin!!!

Se pare că solul morții a poposit câteva zile prin zona Lipovei. După ce majoritatea cutremurelor au avut epicentrul la Zăbrani, 5-6 kilometri de casă noastră, și alte tragedii s-au produs la mică distanță. După teribilul accident de la Ususău, în care și-au pierdut viața doi tați foarte tineri, care au sfârșit sub roțile unei bascule și au lăsat în urmă 11 orfani. Timeea Recalo a sfârșit sub șenilele acelui buldo, parcă toată zona a fost afectată emoțional.

Eram în Oradea cu soția și familia. Lângă noi pe bandă circula nestingherită o platformă cu un buldo de 16-20 de tone. Da, v-ați prins din prima, nici o ancoră, nici o măsură de siguranță, nici o chingă, nici o funie, șufă, lanț. Nimic! Oare poliția vede aceste lucruri? Dragi șoferi care tractați orice. Ancorați marfa. Ba se mai zvonește că șoferul platformei care a ucis-o pe Timeea, a fost avertizat de un coleg de tir din spate: „colegul, ți se mișcă buldo pe platformă.” Nici o reacție. Nu mă miră. Vorbește Dumnezeu în milioane de feluri și omul nu ia seama.

Dragi elevi ai Timeei. Urmați exemplul domnișoarei voastre profesoare. Fiți cinstiți și serioși. Învățați bine. Timeea ar fi fost mândră să afle asta despre voi. Respectați-vă colegii, părinții și profesorii și Dumnezeu vă va răsplăti. Timeea era printre primele la olimpiade. A fost și la faza națională. Era o încântare să corectăm lucrările ei.

Dragi suroi, Ana Buga și Simona Bolojan. Nu am cuvinte să vă pot mângâia. Probabil vom încerca zilele următoare să vă vizităm. Dar până atunci vreau să vă asigur că Dumnezeu din cer este apărătorul direct al văduvei. Nu știu cum o va face, dar sunt convins că va fi lângă voi prin (Mângâietorul) Duhul Sfânt și vă va întări inimile să puteți crește copilașii bine. Cred că o va face prin noi, prin oamenii credincioși din proximitatea dumneavoastră.

Dragi copilași. Ai familiei Bolojan și Buga. Și pentru voi am o promisiune a lui Dumnezeu. (Ps 68:5) El este Tatăl orfanilor, Apărătorul văduvelor, El, Dumnezeu, care locuiește în Locașul Lui cel Sfânt. Dumnezeu devine Tatăl vostru suplinind locul taților plecați acasă, în cer.

Dragi biserici îndoliate, dragi frați pastori. Frate Văcărescu și frate Petrean. Dumnezeu promite mari binecuvântări pentru cei care îngrijesc de văduve.

(Deut 24:19) Când îți vei secera ogorul și vei uita un snop pe câmp, să nu te întorci să-l iei – să fie al străinului, al orfanului și al văduvei, pentru ca Domnul Dumnezeul tău să te binecuvânteze în tot lucrul mâinilor tale.

Rațional suntem consternați. Fizic suntem moi și neputincioși. Duhovnicește avem speranța că ne vom vedea în curând cu acești tați iubitori de copii și de soție. Plângem cu voi. Ne-am întristat alături de voi. Ne-am rugat la biserici. Am pus poza cu voi, am așteptat minuni, în felul nostru. Dumnezeu le-a făcut în felul Său.

Dragi surori văduve. Soțul fiecăruia dintre dumneavoastră a împlinit cu brio legământul căsătoriei „până la moarte” și promisiunea din apa botezului, tot „până la moarte.” Iar de asta cerul va beneficia. Sau achitat de datorie, au fost credincioși, au tratat cu fidelitate viața de familie, îi așteaptă răsplătirile dumnezeiești.

Iar pentru Timeea, de asemenea a încheiat cu bine alergarea. A dus până la sfârșit promisiunea de la botez. A slujit pe Domnul Domnilor până la moarte. O așteaptă cununa neprihănirii.

Dragi familii îndoliate, hraniți-vă cu convingerea suveranității divine. Că Dumnezeu nu greșește niciodată, este un principiu universal valabil. Ne promite că ne vom revedea în cer și îl credem pe cuvânt. Așteptăm cu speranță ziua revederii!

Nu avem garanții prea mari pe viața asta, pământeană. Nu știm cine e la rând. E bine să fim pregătiți oricând. Prețuiți-vă cât vă mai aveți, astăzi! Că mâine, nu se știe ce va fi!

Timeea Recalo. Colegă, profesoară.