Rugăciuni împiedicate

Vreau dar ca bărbații să se roage în orice loc și să ridice spre cer mâini curate, fără mânie și fără îndoieli. (1 Timotei 2:8)

Stimați bărbați! Înainte de a comenta îmbrăcămintea feminina din context vă invit să aruncați o privire de ansamblu asupra responsabilizării masculine din acest text. Bărbații să se roage în orice loc. Oricare ar fi contextul, tu trebuie să te asiguri că nu este compromisă posibilitatea rugăciunii. În intersecție când ești înjurat, atunci când lucrezi fără supravegherea șefului. Mâinile trebuie să fie curate. Fără să furi nimic, deasemenea lenevia spurcă mâinile, tovărășiile rele și alte lucruri manuale neîngăduite.

Iată un răspuns al lipsei minunilor la rugăciune, al ineficienței în slujire, al derutării propriilor copii. Văd copiii lumina în noi? Suntem un model pentru ei?

Bărbaților, purtați-vă și voi, la rândul vostru, cu înțelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moșteni împreună cu voi harul vieții, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre. (1 Petru 3:7)

Iată alte câteva chestiuni care spurca mâinile:

1. Lipsa înțelepciunii conjugale. Vorbim aici de înțelegere, iubire, compasiune, ajutor față de cea care îți este consoartă. Nu știi? Învață de la Hristos. Vezi (Efes 5:25) Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea… Îți este greu să iubești și nu știi cum să începi? Învață de la Isus! Purtați-vă cu înțelepciune. Comportament, raportare, caracter.

2. Violența fizică și verbală. Dacă vorbim de lovituri și alte violențe în viață de familie, vorbim de un om lepădat, un pușcăriabil care nu are ce căuta la slujire, care ar trebui condamnat la vreo 12 ani de muncă silnică. Mâna violentă care lovește este din cale-afară de spurcată. Iar rugăciunea e împiedicată. O femeie este atât de firavă și lipsită de apărare, dar atât de inteligentă și plină de iubire. De aceea păcatul agresiunii asupra unei femei este intolerabil și foarte greu de iertat. Ce poate face ea în fața pumnilor amenințători ai unui bărbat tiran.

3. Patimile. Jocurile de noroc, patimi scârboase, pofte nesăbuite și rele, hoție, furt calificat. Uitați câte lucruri, posibil practicate de bărbați spurca biserică și împiedică rugăciunile.

4. Gestionarea greșită a finanțelor. Aceasta iarăși poate aduce tulburare. Un bărbat cheltuitor care câștigă cu doua mâini și cheltuie cu patru, este inapt pentru slujire. În scurtă vreme duce familia în derivă. Avem nevoie de chibzuință financiară.

5. Necinstirea nevestei. Dând cinste femeii ca unui vas mai slab. Nu umilind-o pentru asta, ci dimpotrivă prețuind-o ca pe un vas mai slab, mai sensibil, fragil, firav, finuț, suav. Este un act de înaltă calitate să îți cinstești soția. Cinstirea implică reciprocitate. O femeie care nu manifestă respect față de soțul ei să nu se aștepte la cinstire, dimpotrivă poate întâlni dispreț.

6. Misoginismul. Ca unii care veți moșteni împreună cu ele Împărăția. Pe pământ există o diferență de poziție privind responsabilitățile. „Bărbatul este capul nevestei, iar Hristos capul bărbatului.” Dar dacă se înțelege șef, datul cu pumnul în masă spurcă mâini. Când vine vorba de mântuire, de moștenirea Împărăției vorbim de egalitate în Hristos, drepturi egale, împreună cu ele moștenim Împărăția, harul vieții. Pentru că în cer merg sufletele, acolo nu mai e gen, e doar personalitatea eternă. Ființele eterne sunt asexuate.

7. Mânia nesfârșită. Oare cum ne-am simți ca Dumnezeu să ne tot scoată ochii cu păcatele iertate. Te iert dar sunt mânios pe tine. Ar fi groaznic. Nu țineți necaz pe ele. Asta sugerează că femeia are în general „darul” de a te mânia, de a te tulbura, de a te pistona, dar trebuie să găsești puterea și răbdarea de a ierta, de a trece peste, de a soluționa conflictul. În medie femeile își cer mai greu iertare decât bărbații. Nu aștepta după doamna că veți fi în continuu conflict. Fă primul pas, iartă și nu ține necaz, că iar împiedici rugăciunea pentru toată familia.

Dacă vom lua seama cu responsabilitate la acești posibili factori care spurcă mâini, s-ar putea să fie dispiedicate rugăciunile blocate de ani de zile, iar Dumnezeu să aducă izbăvirea. De fapt e singura noastră șansă, altfel pierdem vremea cu rugăciuni care se izbesc de tavan, iar noi ne ruinăm zilnic, bucățică cu bucățică.

Să fiți curați pe mâini! Altfel se împlinește cu noi (Isa 1:15) Când vă întindeți mâinile, Îmi întorc ochii de la voi și, oricât de mult v-ați ruga, n-ascult, căci mâinile vă sunt pline de sânge!

3 gânduri despre „Rugăciuni împiedicate

Comentariile sunt închise.