Concluzii Conferința Județeană.

Împreună cu AREA am avut harul de a beneficia de un timp cu totul special și unic, în cadrul conferinței județene de tineret, Biserica Micălaca, sâmbătă 1 Octombrie. Dacă ar fi să tragem niște concluzii, acestea ar fi minunate, pentru că mărturiile participanților au fost la frontierele sublimului.

Concluzii Conferința Județeană de tineret. Arad, 1 octombrie 2022

1. Capacitatea de organizare. Departamentul județean a dovedit încă o dată o capacitate extraordinară mobilizare. În ziua de astăzi să reușești să aduci aproximativ 800 de tineri sub același acoperiș, asta numai Duhul lui Dumnezeu poate. Holurile erau pline, culoarele de asemenea, capacitatea bisericii a fost cu mult depășită. S-au parcurs distanțe mari, zeci și chiar sute de km. Dragilor, vă asigur că nici un kilometru nu rămâne nerăsplătit!

2. Comunitatea Regională. Vă mulțumim dragi frați de la Comunitate pentru sprijin în această lucrare. Mulțumim fratelui Nelu Filip (președinte al comunității) pentru susținere și motivare a pătorilor, cât și fratele pastor Simi Tomuța (președinte de comunitate, de la 1 decembrie), susținător activ al lucrării cu tinerii. Interesul pentru generația tânără echivalează cu interesul pentru viitor.

3. Biserica gazdă. Micălaca. Mulțumim frate păstor Duțu Mărgaian pentru sprijin, pentru deschidere și finanțare integrală a conferinței. Ați fi dorit mult să fiți cu noi, știm, dar conferința din Coreea de Sud v-a privat de acest privilegiu. În toți cei zece ani de slujire la departamentul de tineret am avut în persoana dumneavoastră un sprijin, o vorba de încurajare și implicare maximă. Prezența pastorului asistent Dani Spătan la eveniment a arătat încă o dată susținerea bisericii Micălaca pentru lucrarea de tineret.

4. Cântare. Mulțumim formației locale de cânătreți, dar și formației Yahveh worship, Biserica Speranța Oradea. Ne-ați dus aproape de cer prin cântecele și dedicarea voastră în închinare.

5. Cuvânt. Mulțumim pastorilor Cristi Boariu și Adi Mocanu pentru disponibilitatea voastră. Două sesiuni pline de esență, două mesaje captivante, actuale, care au contribuit la dedicarea multor suflete pentru lucrarea de misiune.

6. AREA. Prin misionarii noștri devotați, prin mărturiile voastre, prin organizarea formidabilă, ați reușit să aprindeți focul evanghelistic în multe inimi. Felicitări Adelin și Darius Filimon pentru slujirea voastră. Biruințele lui Dumnezeu să împodobească slujirea tuturor misionarilor AREA din România.

7. DTCA. Departamentul județean de tineret a demonstrat o capacitate mare de mobilizare. Felicitări liderilor de tineret care au pus umărul la buna desfășurare, care au fluidizat transportul tinerilor și i-au însoțit în această lucrare duhovnicească. Fii binecuvântat Beniamin Marțiș pentru primire și găzduire. Împreună cu echipa de la Micălaca ați reușit să ne hrăniți, să ne asigurați confortul și buna organizare a evenimentului în sine. În spate au fost multe lupte, telefoane, mesaje, pregătiri etc. Dar au meritat din plin.

8. Tata. Mulțumim Bunului Dumnezeu că a încununat cu succes organizarea noastră. A lăsat slava Sa peste cântare, rugăciune, cuvânt, chemare la final. Slavă lui pentru zecile de tineri care plângând au ieșit înaintea Domnului dedicându-și viața slujirii. S-a lăsat cu lacrimi de pocăință, cu hotărâri pentru botez, eliberare de patimi și legături străine, dar și hotărâri noi în slujba Regelui.

Pentru toate aceste experiențe unice suntem copleșiți, uimiți, mulțumitori Domnului pentru revărsarea Duhului Sfânt. Sunt convins că vor rămâne amprente adânci ale dumnezeirii pe cugetele și inimile participanților, iar aceste amintiri vor ține de cald în vremurile geroase pe care viața le oferă uneori: emoțional, spiritual, trupește și relațional.