Oamenii nu sunt „guguștiuci”- iertare!

Later edit: Fratele Daniel Davidescu m-a contactat telefonic, am discutat, ne-am dat seama că nu ne cunoaștem, și mi-a promis că va filma un nou videoclip, cu scuze pentru acuzele nefondate.

Am slujit la Biserica Elim, Bruxelles. O biserică minunată, unică prin organizarea și viziunea ei. A fost un weekend de vis. Fratele Daniel Davidescu, administratorul unei pagini online, a luat o frază și a comentat-o. De la acel clip scos din context, interpretat în necunoștință de cauză, am primit multă ocară, înjurături, blesteme, jigniri, mie și familiei mele. Oamenii nu știu detalii.

Aluziile la bani și colecte sunt nejustificate. Toți apropiații mei, dar și păstorii sutelor de biserici în care am slujit, dar toți știu că nu iubesc banii, că nu am cerut NICIODATĂ vreun ban cuiva. Mi-am ales o viață modestă, simplă, eu și casa mea, la limitele decenței, ca un copil crescut într-o casă cu 13 frați. Preocupat de lucrarea lui Dumnezeu și vestirea Evangheliei, cu 13 ani de carieră didactică în învățământul preuniversitar. Muncesc mult fizic, am haine modeste, și soția la fel, telefon de o sută de Euro și două mașini care împreună au vârsta de 42 de ani. Construim biserici, îmbrăcăm săraci, ajutăm năpăstuiții sorții. Am refuzat joburi și funcții importante și bine plătite, tocmai că materialul este cenușă pentru mine. Am plantat două biserici autorizate în Cultul Penticostal, de la zero, și le-am construit împreună cu mult ajutor din partea credincioșilor și echipelor locale. Toată slava este a Domnului. Acesta este Onisim Botezatu.

Două vorbe despre clipul de pe YouTube: am fost invitat anul trecut pe un grup de zoom, iar eu i-am rugat pe frați să meargă la biserică, să participe activ la slujbele din Casa Domnului. Nu mai avem pandemie, bisericile sunt deschise, etc. Și nu mă refeream la cei bolnavi fizic și imobilizați, ci la cei sănătoși. Pe chat, un domn revoltat scrisese „Taie-i microfonul! Biserica clasică a expirat! Trebuie să trecem toți în online! Nu mai vrem catedrale! Nu mai vrem biserică!”

Eu nu cunosc canalul de Youtube”Biserica online” și până zilele trecute NU ȘTIAM de existența lui.

Am relatat mai sus experiența mea de pe zoom. Iar în abordarea mea de la Cina Domnului, la Biserică Elim, argumentam necesitatea părtășiei frățești, și aminteam despre pericolele acestui trend al bisericii „virtuale”.

IERTARE. Oricare ar fi situația, nu a fost frumos să spun unor oameni „guguștiuci.” O pasare frumoasă de altfel, fidelă partenerului pe viață, un fel de porumbel sălbatic. În ideea de a sublinia filosofia de izolare, de luptă de unul singur, am rostit acel cuvânt. De subliniat, abordarea a fost impersonală, fără subiect, fără direcție, abordând un fenomen, nu persoană. Nu se cade în gura unui păstor. Oricum în context nu e înțeles așa cum e prezentat. Regret! Sunt om, sunt slab și uneori greșesc. Aștept ziua când vom fi desăvârșiți ca Hristos. Oamenii nu sunt guguștiuci, sunt oameni care au în ei chipul lui Hristos care trebuie revendicat. Mi se cuvine ocara pentru expresie.

Am înălțat o rugăciune zilele acestea: „Doamne, eu mă lupt să slujesc, la oboseală mai scot câte o vorbă, mai greșesc în exprimare și am parte de atâta ură. Tu știi că plec de acasă din dragoste pentru Tine și pentru biserica Ta!”

Am vorbit ieri cu Cristi Boariu: a primit o mie de înjurături și blesteme în 7 zile. Oricum există în ultimii ani legiuni de demoni specializați în defăimare și calomnie la dresa slujitorilor. Iar aceștia au agenți umani. Frământându-mă cu mine însumi, am primit un răspuns de la Dumnezeu, la nivelul duhului.

Câți simpatizanți a avut Fiul Meu? Cine l-a aplaudat? Cât bine a făcut și ce răsplata a avut? Cum vorbeau fariseii despre El? Cum a sfârșit? Răstignit!

Apoi am exclamat cu convingere și rușinat:

Mie mi se cuvine ocara. Sunt slab și limitat. Greșesc atât de des și în atâtea feluri. Sunt om și sunt slăbănog. Merit toată ocara acelor oameni. Să mă ocărască toată viața că tot nu ar fi suficient. Voi respecta omul și voi fi mult mai atent la vorbe. Iar dacă în schimb primesc înjurături și blesteme, mi se cuvin. Cine sunt eu? Ce imagine am eu? Ce prestigiu? Ce este acela orgoliu? Sunt un rob netrebnic ce se luptă să își facă datoria. Ori pentru un sclav ocara este ceva normal, zilnic. Asta este ceea ce merit: OCARĂ!

Vă mulțumesc tuturor care v-ați exprimat violent împotriva mea. Toți care m-ați judecat. Aveți perfecta dreptate! Sunteți în măsură să faceți asta. Vă respect și vă iubesc pentru Chipul lui Hristos plăsmuit în voi. Treaba lui Dumnezeu ce va face cu toți calomniatorii și batjocoritorii, eu îl voi ruga să aibă milă. Cum eu mă pocăiesc și mă îndrept și ei vor avea un moment de cercetare și pocăință. Dacă Dumnezeu aprobă smerenia și pocăința mea, cu siguranță îi va primi și pe ei.

Aș fi apreciat calea biblică, să fiu mustrat in privat și apoi în public, sunt ușor de găsit, dar acum s-a întâmplat așa.

Mie personal, calomnia îmi prinde bine, îmi aduce fericire și răsplată în cer când e pe nedrept. Când e pe drept, îmi aduce rușine și smerenie. Pe care le servesc pe pâine zilnic, mă pocăiesc, mă rog lui Dumnezeu să mă ajute să am măsură în vorbe. Vreau să mă desăvârșesc. Sunt în plin proces. Mai e mult de lucru. Până vine Isus. Dar cred, mă pocăiesc și aștept. Vă mulțumesc dumneavoastră păstorii care m-ați sunat, care ați înțeles mesajul și v-ați rugat pentru mine. Vă mulțumesc!

Simt că diavolul e pe urmele mele. Mi-am propus să nu mă compromit cu nimic, să predic adevărul curat, iar asta aduce reacții. Mi le asum, le primesc, le îndur și merg mai departe. Învățând din toate, mai ales din greșeli. Inclusiv din greșeală amintită mai sus.

6 gânduri despre „Oamenii nu sunt „guguștiuci”- iertare!

Comentariile sunt închise.