Fii OM!

„Eu plec pe calea pe care merge toată lumea. Întărește-te și fii om!” 1 Împăraţilor 2:2

Astea da cuvinte înainte de moarte! Așa își sfătuiește un rege nobil principele succesor. Îi spune cu alte cuvinte: învață din greșelile mele. Ia ce este bun! Fii om!

Oare cum ar arăta România dacă ar avea în toate ministerele medici, profesori, polițiști, magistrați, politicieni cu un astfel de start în viață? Dar familiile care ar avea soți și tați sfătuiți cu limbă de moarte de bătrânii lor: FII OM! Nu există educație abilă în afara Bibliei.

„Caut printre ei un om”, zicea Dumnezeu în Ezechiel 22:30. Păi cum, în câteva milioane de oameni nu este Unul? Se pare ca nu. Cu toate că pretențiile nu depășesc limitele realizabile. Să fie OM.

Prin acrostih ar ieși cam așa: Onestitate Modestie

Asta este definiția pe scurt a sfântului. Într-o epocă umanistă caracterizată de egoism și consumerism, se mai poate trăi cinstit și modest? Omenește, categoric NU! Dar prin Hristos, cu siguranță DA! Aici este lupta de fapt: despărțiți de Mine nu puteți face nimic! Spunea Mântuitorul în Ioan 5.

În firea pământească veche și neregenerată nu avem nici o șansă de a mai îndeplini statutul de OM, pentru că a fost pervertită de păcat în tot genotipul ei. De aceea este nevoie de naștere din nou. Asta încearcă să-l lămurească Hristos pe Nicodim(un doctor în teologie, evreu). Doar, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. 2 Corinteni 5:17. Așa are șansa de a fi OM. Modest, cinstit, onest și integru.

Aderă la Hristos! Începe o viață nouă în Dumnezeu! FII OM! Și vei fi o veșnicie cu Domnul Hristos.