Cât de mare este puterea rugăciunii?

„…Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit”. Iacov 5:16

Cât de mare este puterea rugăciunii? Atât de mare încât deschide cerul. Vorba lui Cristi Boariu: „Când genunchiul atinge pământul, inima atinge cerul”. Cea mai înaltă altitudine este atinsă de om nu când se află pe vârful Omu, nici chiar pe Everest, ci atunci când se așează pe genunchi.

Atăt de mare este puterea rugăciunii cât sa determine puterea lui Dumnezeu, care, prin mila Sa, mută munții din viața ta. Da, rugăciunea deschide ochii lui Bartimeu, vindecă lepra incurabilă, face să crească mușchi pe slăbănog, aduce la viață fiul văduvei. Puterea rugăciunii reprezintă o firimitură din puterea lui Dumnezeu.

Te-ai trezit în dimineața aceasta, iar multitudinea problemelor te copleșește. Nu mai știi ce să crezi, nici ce să faci… Roagă-te! Crede în puterea rugăciunii! Ai nădejde că puterea lui Dumnezeu este net superioară puterii întunericului. Află că ridicarea ta se face nu prin salturi cascadorești, ci prin îngenunchiere la poalele crucii.

„Când tu faci un lucru, va fi un lucru făcut de tine. Dar când te rogi, atunci Dumnezeu lucrează”. Asta ne sfătuia fratele Simi Tomuța, pastorul Bisericii Betania din Arad, aseară la ședința liderilor de tineret pe municipiu. Este atât de profundă această idee!

Hristos a zis: „Vino după Mine!”. Personal, deduc de aici că în orice situație trebuie să-l trimit pe Domnul Hristos înaintea mea. Cum altfel, decât prin rugăciune? Acceptă voia lui Dumnezeu!

  • Facem studii lungi despre feluri și tipuri de rugăciune, dar ne rugăm atât de puțin.
  • Ne băgăm în proiecte care mai de care, fără să-L consultăm pe Dumnezeu prin rugăciune.
  • Vrem să urcăm, dar fără coborâre pe genunchi.
  • Așteptăm să vină fiii risipitori acasă și întârzie, pentru că am uitat să-i așteptăm pe genunchi.
  • Facem studii apocaliptice despre venirea lui Hristos, dar fecioarele înțelepte îl așteaptă veghind în rugăciune.
  • Apelăm la tribunale să ne rezolve problemele și să ne salveze familiile, dar aceste lupte se câștigă prin rugăciune.
  • „Am atâtea lucruri de făcut astăzi, încât simt că nu voi realiza nimic dacă nu mă rog măcar trei ore”. Așa găsim într-un jurnal de-al lui Martin Luther. Numai așa se naște o reformă care influențează jumătate de mileniu.
  • Ne ducem copii pe la tot felul de cabinete pentru a încerca să-i salvăm de dependențe, iar Mântuitorul ne spune că exorcizarea se face cu post și rugăciune.
  • Suntem prinși cu treburi seculariste și nu mai avem timp de Biblie și de biserică, dar Petru ne învață altceva: „Sfârșitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi înţelepţi dar și vegheaţi în vederea rugăciunii”. 1 Petru 4:7

Te rogi, ești puternic. Nu te rogi, ești doborât. Am reușit să te conving doar dacă în urma citirii acestui mesaj mergi pe genunchi să ceri putere de la Dumnezeu. Începe să te rogi, oricât ți-a fi de greu și vei experimenta miraculoasa putere a lui Dumnezeu!