Rugăciunea care ridică morții din coșciug!

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” Iacov 5:16b

Ne rugăm. Și ne rugăm mult. Și nu primim ajutor. Nici măcar nu știm dacă ne-am rugat corect. Înainte de a aștepta răspunsul, trebuie să ne asigurăm că cererea a fost înregistrată în cer. Cum putem ști asta deci? Rugăciunea, la fel ca oricare alt lucru, are niste criterii care trebuie respectate.

Iacov ne lămurește în mare parte despre acest aspect.
Rugăciuni neascultate:
1. Rugăciunea formală. Este acel gen de rugăciune plină de automatisme, unele iraționale. E rugăciunea citită sau învățată pe de rost. Domnul Isus o numește „bolboroseală de vorbe”, în Matei 6. Acest gen de rugăciune nu răzbește nici până la candelabrul bisericii. E nulă în ea însăși.

2. Rugăciunea care conține blesteme. Ați auzit probabil oameni la nervi spunând tot felul de vorbe de genul: ” să dea Dumnezeu și Maica Domnului” si urmează lucruri neortodoxe și păgâne. Acestea nici măcar nu se pot numi rugăciuni, ci mai degrabă blesteme. Ori „cine blastămă de blestem va muri”. Cineva îmi spunea odată citez: „Am să plătesc tot salariul pe care îl i-au la toți preoții pe care îi cunosc, toate nenorocirile să vină în casă și familia ei”. Era vorba de o persoană care îi făcuse mult rău. Ii spun, eventual te referi că mergi la preoții diavolului nu? Doar preoții sataniști se pot ruga să vină răul peste oameni. Preoții Domnului se roagă dosar pentru bine, si protecție divină. A rămas stupefiată de reacția mea, dar pentru că era inteligenta a gândit vorbele mele și aveau să contribuie la nașterea ei din nou.

3. Rugăciunea care nu este după voia lui Dumnezeu. Mântuitorul a specificat clar în Rugăciunea Domnească acest lucru prin expresia : „facă-se voia Ta”. E cu majusculă „Ta”, asta înseamnă că Suveranul decide, nu eu. Eu doar accept. Voia lui Dumnezeu reprezintă acel lucru care se potrivește perfect nevoii noastre, nu acela care ne convine mai bine.

Rugăciunea ascultată. Sau rugăciunea puternică este acea implorare a divinității prin lacrimi, pasiune, dorință arzătoare. Mai ales rugăciunea care unește mai multi credincioși laolaltă să ceară un anume lucru. Îl primesc cu siguranță!

Acest gen de rugăciune a ridicat morții din morminte, a vindecat bolnavi incurabili, a salvat națiuni de la măcel/masacre. Avem ca exemplu inițiativa Esterei, împărăteasa care prin organizarea postului de trei zile a salvat o națiune de la exterminare în masă. A dejucat cel de-al doilea plan de genocid antisemit din istorie. Acest fel de rugăciune a lui Ilie a deschis cerul și a dat ploaie, a exorcizat demonizații în epoca mesianică. Aceasta este rugăciunea preferată de Dumnezeu.

Să ne rugăm, dar să ne rugăm corect și eficient. Așa cum ne învață Isus, care s-a rugat în grădină Ghetsimani „cu strigăte mari și cu lacrimi”. Dacă în formulă mai adăugăm și postul, avem ocazia de a vedea miracole. Postul întărește efectul rugăciunii, ridicându-l la rang de cer.

Roagă-te! Dar nu formal, ci în așa fel încât să experimentezi minuni! Dumnezeu abia așteaptă să te audă. Și să îți răspundă!