Uraganul Barry si Apocalipsa! Prăpădul care știi că vine.

Când o nenorocire vine pe neașteptate, nu prea ai ce face. Te sperii, te prinde pe stradă, îți zboară țiglele de pe acoperiș, înregistrezi daune totale la autovehicule. Apoi, după ce a trecut, din nefericire, se numără morții, se calculează și se tratează răniții. Asta s-a întâmplat zilele acestea în Grecia (Halkidiki), Italia, America, anul trecut chiar în România.

Ce faci când știi că vine prăpădul? Sincer, încalță-te pentru 5 minute cu sandalele unui nord-american, de pe albia gigantului fluviu Missisippi. În următoarele ore se așteaptă ca furtuna polară botezată „Barry” să lovească fără milă America de Nord. Tu ce măsuri ai lua? Gândește-te la primele 5 lucruri în ordine ierarhică, astfel vei constata care sunt adevăratele valori pentru tine. Această abordare te ajută să vezi cine ești cu adevărat, bazându-te pe prioritățile pe care le ai.

Cunoscând firea umană din mine, din om, în general, tare mă tem că mulți vor fi surprinși ca cetățeanul rus, care preocupat de bagaje a reușit să pună capăt șansei la viață la vreo 20 de co-naționali. Dacă lista ta ar începe cu lucruri materiale, ar fi tragic pentru tine. Sunt oameni în genul soției lui Lot, care se obișnuise atât de bine cu luxul și viața bună din Sodoma, încât nu mai are nici o reacție la paradele păcătoase cu nuanță de violet din metropolă. Teama mea este că mulți creștini ar fi transformați în stane de sare, dacă mâine ar fi sfârșitul.

Un mare avantaj pentru americanii de pe Missisippi, care știu că vine nenorocirea. Hristos ne spune de vreo 2000 de ani că vine prăpădul peste Terra. Cu 1900 de ani în urmă, înainte de martiriul său, sfântul apostol Petru ne avertiza că cerul și pământul sunt păstrate pentru mânia lui Dumnezeu. Ar fi ridicol pentru cineva care se numește creștin să fie surprins de sfârșitul lumii, care este un act iminent!

Barry, uraganul așteptat, prognozat, anunțat, zvonit, ar trebui să fie o pildă pentru noi. Dacă vreun american este prins pe plajă, nu mai poate acuza stația ANM pentru nimic, din cel puțin două motive: 1. A fost anunțat; 2. E mort. Ciclonul omoară! Cine s-ar putea dezvinovăți în ziua de apoi că nu a știut? Nimeni! Nu uraganul Barry omoară, sau Catrina, Sandy sau oricare altul, ci indiferența la semnale. Tot la fel cum nu Apocalipsa bagă oamenii în iad, nici Biblia, nici chiar Dumnezeu, nu, ci indiferența și nepăsarea și refuzul lui Hristos, care de 2000 de ani avertizează, informează, cheamă, iubește, așteaptă, mântuiește, iartă și trimite semnale de alarmă.

Acum știi că vine Apocalipsa! Știi că vine sfârșitul! Știi că Pământul va arde! Știi că indiferența ucide! Știi că te poți salva! Știi că sângele lui Hristos te spală! Știi că poți fi scutit de dezastru! Ia măsurile spirituale care se impun, în așa fel ca Uraganul Zilei mâniei lui Dumnezeu, să nu te prindă pe nepregătite!

Fii înțelept!