O șansă pentru Shakira

Nu vorbim despre vedete. Nu calculăm milioane de euro. Nu avem treaba cu soția lui Pique, nici cu discurile ei câștigate. Nu. Aici numărăm literele, și abia dacă reușim să alcătuim un cuvânt inteligibil.

Da, este vorba de Shakira, o fetiță frumoasă, cu ochii negri strălucitori, cu mult bun simț, cu un număr de frați cu două zecimale, cea mai mare parte dintre ei pe la protecția copilului, din motive ușor intuitive. Shakira este în clasa a III-a, dar ne luptăm să o ajutăm să-și iscălească numele până pe clasa a IV-a. Intuim că nu va mai veni la școală după aceea.

Cred că putem facem mai mult decât să dăruim celor nevoiași hrană sau îmbrăcăminte.

Haideți să ducem slujirea la un alt nivel. E nevoie de voluntari la alfabetizare, la educație, la cursuri gratuite de igiena, la consultare voluntară a ochilor, a dinților, lucruri care vi se par normale și accesibile, dar care pentru unii copii nevinovați sunt atât de inaccesibile. Care e vina lor că s-au născut în familii cu probleme și cu multe minusuri, în multe domenii?

Dacă simți chemarea la slujire adevărată, fă o excepție și lasă-i bisericii pe oamenii care au chemare la această slujire, si hai pe teren între ei, între nenorociți, între cei naivi, mici, nevinovați. Haideți să-i consultăm, să îi despăduchem, să îi tundem, să îi învățăm să-și taie unghiile și astfel am avea onoarea să-L slujim pe Hristos însuși. Niciodată Hristos nu te va întreba la câte programe ecleziale ai participat, însă te va întreba ce ai slujit cu darul pe care ți l-a dat, nu câți bani ai câștigat cu el.

Drept răspuns, Împăratul le va zice: Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre acești foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut. Matei 25:40

Gem azilele de bătrâni care se sting în propriile depresii, îi strivește singurătatea și abandonul copiilor pentru care și-au vândut gâștele și nucile din pod să își termine liceul sau facultatea, iar astăzi nu mai dau un telefon. Fii aproape de ei! Vorbește cu ei! Ascultă-le povestea! Sunt multe Shakire în jurul nostru, dar suntem prea ocupați cu noi înșine sau orbiți de propriul ego să le mai vedem.

Observă cât mai mulți amărâți și nu vei trece neobservat în înfricoșata zi a Judecății. Dimpotrivă, putea-vei aștepta nerăbdător răsplătirile dumnezeiești.