Epistolă către frații români din Italia

Domnul Se va lupta pentru voi, dar voi staţi liniştiţi.”
Exod 14:14

O epistolă este o scrisoare adresată uneia sau mai multor biserici, cu un conținut de încurajare, îndreptare, recomandări, informare. Ani de zile frații noștri au găsit o speranță de viață mai bună pe aceste meleaguri. Unii s-au instalat aici, și-au dat copiii la școală, au construit în țară, au renovat ce au putut. În ultima perioadă, partea de nord a Italiei, unde sunt foarte mulți români, este sub cod roșu privind carantina determinată de #coronavirus.

Am slujit în foarte multe biserici din Italia, mai ales din zona de nord, care acum este blocată, am acolo prieteni și cunoștințe. Am participat la conferințe de familii, de tineret, tabere de vară, am trăit momente unice în viața de credință.

Frați și surori ai diasporei din Lombardia (zona de nord a Italiei): toate lucrurile sunt îngăduite de Dumnezeu. Toate!

În versetul citat, vedem un popor evreu blocat în fața unei mări învolburate, iar în spate era cea mai puternică armată a planetei pregătită cu arme de fier pentru a-i distruge. Evreii alcătuiau sandvisul perfect al distrugerii: ce rămânea în picioare în urma măcelului egiptean, era înecat în mare și mâncat de peștii răpitori. Scenariul unui film de groază se întrevedea la orizont.

Mame și tați au început să strige la Moise, să regrete usturoiul și castraveții Egiptului, dar și ca mamă, tată care luptă pentru copii în plină epidemie, e greu să le stai în cale. În perioadele de cumpănă nu ți-ai dori să fii în pielea unui lider. Dar Moise, omul lui Dumnezeu, trage adânc aer în piept, își adună puterile și strigă: Domnul din cer are ca priorotate să vă scape, voi dar stați liniștiți! Și i-a scăpat! A despicat marea, poporul său a trecut pe uscat, iar urmăritorii au murit înecați. De ce stați liniștiți? Pentru că frica provoacă stres, iar stresul degenerează în panică generală, agitație socială, ingrediente care amplifică mai mult problema. Respectând indicațiile autorităților îi ajutați să gestioneze situația, dar vă păziți și pe dumneavoastră departe de infestare.

Frați din Italia… Am vazut mesaje de îngrijorare pe Facebook, că 16 milioane de oameni din nordul Italiei sunt în carantină, iar toate zborurile spre și dinspre Italia au fost anulate. Sunt mame îngrijorate, tați preocupați de viitor, care depind de salariul de la sfârșitul lunii. Suferim împreună cu voi, ne rugăm pentru voi, nu vă lăsăm la greu, vă scriem încurajări, vă ajutăm să treceți peste această calamitate.

În această ambuscadă psihologică și psihotică, în această criză medicală, spirituală, politică și socială, care pare fără ieșire, se aude vocea unui Dumnezeu Atotputernic zicând: Copiii mei din Italia: Eu lupt pentru voi și pentru copiii voștri! Voi doar stați liniștiți! În case, în spitale, ascultați recomandările autorităților, iar biruința vine de la Domnul. Folosiți timpul acesta în favoarea familiei dumneavoastră, comunicați, jucați-vă cu copilașii, apropiați-vă unii de alții, discutați mai mult cu adolescenții din familie, iar în final cu siguranță veți fi mai puternici.

Demonul de panică are cel mai mare premiu în infern, pentru că prin frică și traume psihologice a avut performanțe uluitoare în ultima perioadă. Dacă acest demon a fost avansat în grad în ultima perioadă, haideți să îl retrogradăm prin încrederea noastră în Dumnezeu. Haideți să ne prindem cu ambele brațe de nădejdea izbăvirii divine. Nu te uita la zăngănitul armatei lui Faraon; e mai mare zarva, decât forța lui! Nu te uita la marea înfuriată a roșului de pe harta coronavirusului, în curând Atotputernicul va desface marea „roșie”(codul roșu) a coronavirusului, va îneca armata gălăgiasă a fricii, iar tu vei ieși biruitor spre Canaan, cel ceresc sau pământesc (ce mai contează, important e să fim cu Dumnezeu).

Primiți această epistolă din partea noastră, a celor care vă iubim și vă prețuim. În orice situație a vieții, ridicați privirile în sus, pe cer nu poate nimeni să pună carantină! Izbăvirea dumneavoastră este prioritatea Tatălui ceresc, voi doar stați liniștiți!