A doua epistolă către frații diasporei italiene și nu numai

Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, şi anume să scape viaţa unui popor în mare număr. Geneza 50:20

Frați și surori ai disaporei! Știrile ultimelor zile și ore probabil că au reușit să clatine pe mulți dintre dumneavoastră în această situație care pare a fi fără ieșire. Sunteți izolați la domiciliu, am auzit stresul izolării dumneavoastră, pentru unii care ați reclamat comportamentul băștinașilor față de dumneavoastră, mai ales de când Italia a intrat oficial în carantină națională. Această măsură nu s-a mai luat în vreo țară din Europa după încheierea războiului mondial. Granițele se pot închide, dar cerul rămâne cu program deschis 24 de ore din 24.

Frați și surori, pentru unii dintre dumneavoastră care nu ați ținut strâns legătura cu Dumnezeu și biserica în vremurile bune, în această perioadă vă va fi puțin mai greu. Încercați să recuperați pierderile înregistrate în decenii, reîntregiți-vă familia, reconsolidați altarele casei. Iar pentru dumneavoastră, care ați iubit uniunea frățească și părtășia, este destul de dificil. Dar sunt convins că Mângâietorul, Duhul Sfânt, va întări inimile dumneavoastră.

Voi ați vrut să îmi faceți rău, dar Dumnezeu a schimbat răul îm bine. Fiind vândut de frații săi, Iosif traversase o perioadă foarte lungă de austeritate spirituală și emoțională, cu toate acestea se arată din cale-afară de amabil și iertător cu frații săi. Prin răbdare și iubireba reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să transforme o nenorocire generatoare de depresie și descurajare într-o oportunitate de a salva o națiune de la pieire.

COVID-19-20 pare o nenorocire fără ieșire. Și pentru Iosif să stea 7 ani în pușcărie nu a fost simplu. Dar cu înțelepciune și strânsă legătură cu Dumnezeu, vom reuși să profităm în cel mai pozitiv sens de această perioadă de carantina. Învățăm versete cu familia, comunicăm mai mult cu copiii, apropiere în viața de cuplu. Poate că această criză generată de coronavirus v-a gasit pe mulți dintre voi distanțați ca soți, certați, împărțiți. Ocupați cu volumul mare de lucru ați neglijat armonia familiei; iată cum această perioadă poate fi o mare binecuvântare și un pansament pentru rănile acumulate în timp în relațiile voastre.

Un prieten din Italia îmi spunea că a vizitat o familie de frați din apropierea lui, la care nu mai mersese de multă vreme si au reușit a avea o părtășie deosebită. Folosiți răul înspre bine. Cine știe dacă nu cumva Domnul are în vedere prin acest rău să salveze viața adolescenților din casa voastră, să salveze copiii prin faptul că apropie părinții unul de altul.

Respectați indicațiile autorităților! Dumnezeu va purta de grijă pentru pâinea familiei voastre. Poate că unii nu v-ați mai deschis Biblia de ani de zile, aveți ocazia să o citiți pe toată într-o lună de zile. Nu reacționați! Nu vă tulburați! Fiți plini de iubire și afecțiune față de frații care v-au făcut rău.

Pentru un suflet nobil ca Iosif, perioada de austeritate îl face mai bun, mai nobil. Transformați răul în bine.

Întăriți-vă! Îmbărbătați-vă! Și mergeți mai departe luptând. Cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit. Mat. 10:22