Voi sunteți oameni, nu vrăbii!

Uitaţi-vă cu băgare de seamă la corbi: ei nu seamănă, nici nu seceră, n-au nici cămară, nici grânar, şi totuşi Dumnezeu îi hrăneşte. Cu cât mai de preţ sunteţi voi decât păsările! Luca 12:24


Îngrijorarea este o temă națională, chiar mondială. Te gândești ce va fi? Încotro ne îndreptăm? Când se termină pandemia asta? Dar stai un pic, tu nu ești oricine, tu ești copilul lui Dumnezeu! În tine a pus chipul și slava Sa. Cu tine El are un plan special.

Am ieșit în curte, e una dintre fascinațiile mele să admir pomii cum înfloresc. Piersicii sunt plini de boboci, și merii și cireși și vișinii și mahnoliul, liliacul abia așteaptă să înflorească. Ei nu se stresează că trebuie să se conformeze razelor de soare, să se pregătească pentru raze, nu. Practic însuși soarele produce prin fotosinteză minunea multicoloră a florilor de primăvară.

Florile nu au teama de Covid, ele nu au stres, binele lor este în mâna stăpânului. E drept, au avut o iarnă cu îngheț și frig, au tăcut, au așteptat, iar acum se manifestă răspândind parfumul îmbătător spre admirația și bucuria ta. E vremea tăcerii tale, taci! Aveai la fel ca mine nevoie de repaus, stai! În curând vei înflori ca migdalul.

Te invit să ieși în curte, să ridici ochii spre cer și să îi multumești Tatălui pentru că trăiești. Închide ochii și privește cinci minute soarele cu ei închiși, căutând 10 motive de mulțumire la adresa Creatorului. Cu singuranță vei intra în casă alt om. Mai profund, mai contemplativ, mai încrezător, mai original.

Nu te îngrijora de lipsa făinii de grâu, a drojdiei sau a orice, ascultă în inima vocea caldă a Mântuitorului: Cu cât mai de preț ești tu decât păsările, puțin credinciosule! Raportează-te ca la un compliment din partea divinului si mulțumește-i că te bagă în seamă.

Inspiră adânc aer în piept, și spune din toată inima: Doamne îți mulțumesc pentru că sunt mult mai valoros decât un stol de rândunele, pentru că în mine ai pus comoara Împărăției tale!