Am cunoscut un bătrân înțelept. Pastor Ghițu Ghiurca

Avem organizată seară prelungită, o dată pe lună. De această dată prietenul nostru Beni Cibu a făcut echipa. Au venit mulți frați, între care și fratele Ghițu. Înainte de începerea programului am avut consiliere spirituală. E drept am avut niște cazuri complicate atunci. Harul mare pe care Dumnezeu mi l-a dat a fost să invit la consiliere și pe fratele Ghițu.

Un om simplu, cu freza albă, aranjată peste cap, dsacoperind o frunte lată, sub care stau doi ochi de o blândețe ca a Domnului Isus. Când a preluat cazul, cu niște cuvinte înțelepte și o bunătate exemplară, experiența sa de slujire descoperă priceperea sa.

La slujbă l-am pus la o rugăciune. O rugăciune atât de înfocată în mijlocul căreia tresaltă vocea lui Dumnezeu care transmite mesaje. Așa foc al rugăciunii nu am văzut la oameni de 30 de ani. Ne tot frământam cum să procedăm, având în vedere că în sală era și fratele Dragoș Croitoru. Beni mă atenționează să nu mă tem a-l pune pe fratele Ghițu ultimul la Cuvânt, că sigur nu o să regret.

Conducea Florin programul, diaconul Bisericii. I-am prezentat situația, iar fratele Ghițu a avut ultimul mesaj. Nu a avut decât 20 de minute, dar, sincer nu am auzit predică la noi în biserică atât de puternică. Cu o forță ieșită din comun, vibra sala de prezența lui Dumnezeu. Rafale de amin și aleluia, cutremurau parcă din încheieturi biserica. Tare mi-aș fi dorit să merg măcar o dată în viață cu domnia sa în misiune. Să povestesc cu el, să mă spovedesc, să mă sfătuiască.

A fost un fel de cântec al lebedei, pentru că la trei săptămâni după asta fratele Ghițu a plecat acasă! Mi-am amintit că în timpul slujirii a avut un mesaj de la Dumnezeu: bătrâne! pregătește-te, că scurtă este vreme și te voi chema acasă. Atât a fost. Și a plecat în aceeași lună. Pastor pensionar, nu știu detalii despre familia dânsului, dar intuiesc faptul că eate vorba de oameni minunați.

Frate Ghițu, nu ați trăit degeaba, dimpotrivă, viața dumneavoastră dedicată pentru Hristos a fost o pildă demnă de urmat. Ce mult ne dorim și noi să îmbătrânim la altar, dacă nu vine Domnul.