Pace ție fiule/fiică!

pe când uşile locului unde erau adunaţi ucenicii erau încuiate de frica iudeilor, a venit Isus, a stat în mijlocul lor şi le-a zis: „Pace vouă!” Ioan 20:19

Astăzi e o nouă zi. Nu mai lăsa veștile să te surprindă, să te șocheze, nu mai fi traumatizat. Da, molima a făcut deja 30.000 de victime la nivel mondial, medicii depășiți de situație demisionează în lanț(nu comentez gestul), numărul morților se apropie de 100 și în România. Dar nu e de speriat!

Am o rugăminte la tine: Privește în sus! Ucenicii erau în autoizolare, baricadați în cetățuie cu ușile închise pentru că erau urmăriți de iudei în vederea execuției. Dar Isus poate trece și prin ușile încuiate, că este Dumnezeu din Dumnezeu adevărat. Pe ucenici îi căutau jandarmii să îi omoare, pe noi ne păzesc jandarmii și polițiștii ca nu cumva să murim, deci, e mare diferență. Oricum viața și moartea sunt în mâna Stăpânului.

Isus putea să bată la ușă, dar imaginați-vă ce panică ar fi provocat. Când tremuri de frică, fiecare foșnet ți se pare uragan. Dar observați eleganța Mântuitorului, apelează la cea mai fină formă de detensionare: intră prin ușile închise și nu îi mustră pe fricoși. În situații de pandemie, frică, teroare, o mustrare zdravănă îi poate fi letală semenului. Cu o voce suavă, blândul Păstor le zice: Pace vouă! Era cea mai mare nevoie a lor, nevoia acută de pace. Oare nu este asta și nevoia ta?

Poate dimineața te-a găsit stresat, îngrijorat, depresiv, nervos, îngândurat, anxios, am o veste bună pentru tine: Hristos nu vine în forță cu bubuituri în uși, El nu rupe încuietorile cu berbecul Delta force, acum când ușile tale sunt închise, când nădejdea e șubredă, când speranța e low level, El îți zice: bună dimineața fiul meu/fiica mea, pace ție!

Diavolul, atunci când e gălăgie intră să aducă războiul, iar când mori de frică, bate la ferestre și uși să te ducă în disperare. Să nu îl iubești pe Dumnezeu? Merită măcar pentru eleganța sfințeniei sale. El stă la ușă și bate, face asta atunci când în casă e gălăgie, dar în liniștea fricii, nu mai bate intră direct prin ușile încuiate să îți aducă pacea Sa. Îl iubesc din toată inima!

Acceptă iubirea lui Hristos. Lasă-te copleșit de pacea lui! Privește atent înspre soare, lasă-te pentru o clipă orbit de lumina lui, apoi plasează inima sub incandescența dragostei divine.

Fiule, fiică, oricine ai fi, oriunde te-ai afla, primește pacea. Semnat. Iisus