In memoriam Sabin Tofan

Am slujit recent în biserica din Alcala, Spania. Chiar dacă a fost un timp scurt petrecut cu frații, am avut ocazia să cunosc niște oameni mari, oameni cu inimă, plini de viață și dorință de slujire.

Am primit ca un fulger vestea plecării dintre noi a fratelui Sabin Tofan. Rar mi-a fost dat să văd un om mai talentat, mai plin de energie. Nu am petrecut mult timp cu el discutând, dar în cele câteva minute de dialog si cele câteva ore de slujire, 90% din timp l-am văzut zâmbind. Și ochii zâmbeau. Strălucea atât de evident chipul lui Hristos pe chipul lui. Fugea de la o formație la alta, el nu doar cânta sau dirija, fratele Sabin trăia muzica prin fiecare celulă din organism.

Cu atâta bucurie și ochii sclipitori îmi spunea de marea bucurie a nunții fetei mai mari, Lois. Dragă Lois, va fi o nuntă fără tata fizic, dar ne mângâie faptul că este în prezența lui Dumnezeu, așteptându-ne și pe noi, iar la Nunta Mielului cu siguranța veți fi împreună.

Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde. 1 Tes 4:13
Minunată familie Tofan, vă transmitem și noi susținerea în necazul dumneavoastră. Pavel nu spune că nu ne întristăm deloc, și noi ne întristăm, dar ca unii care au nădejde. Ne doare despărțirea de cei dragi, suferim, plângem, ne întristăm dar cu nădejde. Cu nădejdea că în curând la glasul lui Dumnezeu de trâmbiță ne vom aduna cu toții. Fratele Sabin, ca dirijor, va cunoaște imediat că e vorba de o trâmbiță divină care nu era printre instrumentele de fanfară. Ei, cei adormiți vor merge înaintea noastră, iar noi după ei.

Dragă familie Tofan, Duhul Sfânt, Mângâietorul să vă fie alinarea în aceste zile grele. Vă suntem aproape!