Fierbe Caucazul! Război pe criterii religioase?

Un nou conflict armat între Armenia și Azerbaidjan, pe motiv că separatiștii creștin ar monopoliza o zonă majoritar musulmană.

Conflictele pe criterii religioase au făcut multe victime în istorie. Cruciadele au lăsat în urma lor haos, doliu, orfani și multă ură. Nu vom lua niciodată premiul Nobel pentru pace, dar suntem datori să ne rugăm pentru pace toată viața noastră și pentru tot pământul și Dumnezeu ne promite că ne va premia în Împărăția Sa. „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu” (Matei 5:9)

Atât în Armenia, cât și în Azerbaidjan, avem frați, sunt copii nevinovați care trăiesc sub teroarea focului de arme, sunt și misionari. S-au înregistrat victime și în rândul civililor. Nu avem cu ce să-i ajutăm fizic, deocamdată, dar putem trimite spre Dumnezeu rugăciunile noastre, rugându-L să ocrotească pe cei nevinovați și să lase pace.

România a fost primul stat care a recunoscut independența Armeniei și tot primul care a oferit azil politic refugiaților armeni. Și cu Azerbaidjanul avem relații diplomatice bune, un motiv în plus să ne rugăm pentru pacea dintre cele două țări. Orice conflict în apropierea Mării Negre ne poate afecta și pe noi.

Nu de frică, nu de panică, ci de dragul păcii și a armoniei în convețuire, să continuăm a mijloci pentru pacea din zona Caucazului.

„Război în Caucaz – Conflict cu 24 de morţi Nagorno-Karabah între armatele Armeniei şi ale Azerbaidjanului. Firul evenimentelor Armenia şi Azerbaidjanului sunt în pragul războiului după noi lupte care au făcut cel puţin 24 de morţi şi peste o sută de răniţi între forţele azere şi regiunea separatistă Nagorno-Karabah, sprijinită de Erevan, scrie Agerpres. Beligeranţii s-au acuzat reciproc de declanşarea acestor lupte care au făcut morţi în rândul civililor şi militarilor. Nagorno-Karabah, deşi recunoscută la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului predominant musulman, este controlată de separatişti armeni creştini, potrivit DPA. La începutul anilor 1990 a fost scena unui război soldat cu 30.000 de morţi şi, de atunci, Baku doreşte să reia controlul. O încetare a focului care a fost implementată în 1994 a fost încălcată intermitent.”

https://www.economica.net/razboi-in-caucaz-conflict-cu-24-de-morti-nagorno-karabah-intre-armatele-armeniei-si-ale-azerbaidjanului-firul-evenimentelor_190436.html

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.