Ziua 22 Dragostea mai presus de cea femeiască

Din ciclul REPERELE IUBIRII

Mă doare după tine, frate Ionatane!Tu erai plăcerea mea; dragostea ta pentru mine era minunată, mai presus de dragostea femeiască. 2 Samuel 1:26

Aproape la toate emisiunile și dezbaterile pe care le-am auzit în media vis-a-vis de filosofia LGBT, s-a făcut referire la acest verset. Cum că între Regele David și Ionatan ar fi fost „ceva mai mult”. Aceste pretexte puerile, scoase din contextul lor au dat aripi la morile de vânt ale celor rău intenționați.

Este atât de simplu sa vezi că nu este nimic murdar. Să citim corect: „dragostea ta pentru mine, era MAI PRESUS, decât dragostea femeiască. Mai presus, NU mai prejos, de reținut acest aspect. Vorbim de fărâme din dragostea agape, este cu mult mai măreață decât erosul, senzațional. E dragostea propovăduită de Isus.

Explicația este și mai simplă: dragostea femeiască te leagă până la moarte, aprecierile lui David trec dincolo de moarte, MAI PRESUS, adică după moartea lui Ionatan, David întreabă: mai este cineva din casa lui Saul (tatăl lui Ionatan), să continui să îi fac bine, să mă port cu el cu o bunătate că bunătatea lui Dumnezeu? Acest lucru face trimitere la faptul că David îl iubea pe Ionatan ca Dumnezeu, iar Ionatan de asemenea, și-a pus viața în joc pentru a-i scăpa viața prietenului său, David. Asta este dragoste dumnezeiască, ce merge până la sacrificiu, nicidecum diabolică.

David a fost om după inima lui Dumnezeu, iar Ionatan era convins că nu el, ca întâi născut al casei regale va moșteni tronul, ci acesta va fi rezervat lui David. Iar cu o dragoste ca a lui Dumnezeu apreciază și încurajează noul rege fără invidie și ură, ci dimpotrivă, cu respect și apreciere.
Dragostea lor a fost una curată, fiecare era căsătorit, cu familiile lor, erau cumnați și credincioși, iubitori de Dumnezeu. Avem multe de învățat de la ei.

*Prietenul adevărat își pune viața în joc pentru tine, cel fals dă niște telefoane.

*Respectul dintre doi soldați că David și Ionatan implica sacrificiu, devotament și fidelitate. Ce zic alții chiar nu mai cont ază.

*Într-o relație de familie, de prietenie, de amiciție în care este implicat Dumnezeu și avem în plan oameni duhovnicești, vorbim de iubire curată.

*Fidelitate înseamnă să ai ocazia să faci rău cuiva(unui prieten) și să alegi să nu, dar mai mult și să închizi gura celor neghiobi care vor să-ți denigreze prietenul.

*Un om după inima lui Dumnezeu nu întâmpină dificultăți să mănânce zilnic cu Mefiboșet (ologul) la masă. Pentru că sângele albastru este special.

*Fii și tu un Ionatan! Dacă simți că prietenul/fratele tău e în pericol, dă-i un semnal, avertizează-l, ajută-l să scape.

Lăsați prejudecățile și comentariile urii la o parte, păstrați-vă cugetul curat și iubiți oamenii, iubiți pe toți, fără excepție, exact așa cum a făcut Hristos și veți fi fii ai Tatălui ceresc.