Am botezat un evreu!

Unul dintre visele vieții mele de slujire a fost să botez un evreu. Richard Wurbrand spunea că cea mai mare minune este să se pocăiască un evreu. Da, am botezat o evreică! Doamna Viorica și am o mare bucurie!

Chiar daca a fost greu. Când am întrebat cine este Isus. A răspuns: „cel mai mare îndrumător al omenirii.” Drumul de la îndrumător la Mântuitor a fost lung și greu, dar Duhul Sfânt a realizat convingerile.

Când am auzit cu urechile mele din gura unei evreice de 88 de ani: Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu care a murit și pentru păcatele mele! Îmi tremura inima în mine de emoție. Am botezat-o cu toată deschiderea și bucuria. Când se întoarce un păcătos la Dumnezeu este sărbătoare în cer, dar când se întoarce un evreu e cea mai mare minune.

(Rom 1:16) Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;

Astăzi la 80 de ani de la blestematul eveniment care face să roșească obrazul României, vorbim despre „Progromul de la Iași”. Un blestem care ne bântuie de decenii. Mii de evrei încărcați în trenurile morții și plimbați prin țară cu acele lagăre mobile care s-au oprit în bărăgan a ucis oameni nevinovați. Redau în cele ce urmează textul istoric de pe Wikipedia, care se află la îndemâna oricui:

Pogromul de la Iași din 2730 iunie 1941 a fost unul dintre cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România, inițiat de generalul Ion Antonescu, secondat de autoritățile publice locale, împotriva cetățenilor de etnie evreiască din orașul Iași. În conformitate cu datele prezentate de autoritățile române, în cele trei zile au fost uciși 13.266 de evrei.

Greu va fi să ștergem stigmatul acesta de pe filele curate ale istoriei poporului român, file pătate cu faptele rușinoase și criminale ale unor inși diabolici și antisemiți. Dar nu vor reuși să îngroape buna mărturie a poporului nostru, care a dat cele mai multe genii din Balcani. România a ratat șansa ei istorică de dezvoltare economică prin omorârea acelor oameni, evrei. Am fi fost mult peste țările dezvoltate din lume care au acceptat la finanțe oameni din poporul ales.

Sora Vioara, iartă-ne pentru drama pe care v-am creat-o când aveați doar 8 ani! Frați evrei iertați-ne! Vă iubim! Ne rugăm pentru voi, pentru pacea Ierusalimului, pentru mântuirea voastră. Sunteți minunați, sunteți poporul ales de Dumnezeu.

Nu suntem invidioși pe voi, prin voi am descoperit și noi Torra, am descoperit dragostea lui Dumnezeu, ne fascinează să vă citim istoria, să vă lăudăm, să predicăm despre măreția lui Iahveh, despre Avram strămoșul vostru și părintele credinței noastre. Despre David, omul după inima lui Dumnezeu, Ilie, Ezra, cărturarul iscusit, Isaia, Pavel și foarte mulți alții. Dar mai ales că sunteți poporul care ni L-ați dat pe Isus, Mântuitorul lumii întregi. Îi iertăm pe cei dintre voi care L-au omorât, și Hristos i-a iertat.

Sora Vioara vă mulțumim că ne-ați dres rănile istorice, hotărârea dumneavoastră ne ajută să trecem mai ușor peste antisemitismul unora dintre înaintașii noștri. Lăsați, unde a scuipat Antonescu, sărutăm noi, copiii Domnului.

Mulțumim Nicoleta, Nati și Patricia Tuică, pentru medierea și slujirea voastră fără de care era imposibilă această minune.

(Rom 11:14) și caut ca, dacă este cu putință, să stârnesc gelozia celor din neamul meu și să mântuiesc pe unii din ei.

Vedem aici focul sfântului Apostol Pavel de a atinge cu Evanghelia harului poporul său, nemul său, țara natală, să înțeleagă jertfa Hristosului pe care l-au omorât din neștiință.

Bun venit în Biserică lui Isus Hristos (Biserica Betleem) dragă soră Vioara! Binecuvântat să fii tu, poporule ales al lui Dumnezeu, Israel! Binecuvântat să fiu Tu, Doamne că ne înfrățești!