Pâinea, jertfa, mistria și altarul. Târnăcopul, barda și…iar mistria și altarul.

Judecatorii (6:19) Ghedeon a intrat în casă, a pregătit un ied și a făcut azimi dintr-o efă de făină. A pus carnea într-un coș și zeama a turnat-o într-o oală, le-a adus sub stejar și I le-a pus înainte….
(24) Ghedeon a zidit acolo un altar Domnului și i-a pus numele „Domnul păcii”.
(28) Când s-au sculat oamenii din cetate dis-de-dimineață, iată că altarul lui Baal era dărâmat, parul închinat idolului de deasupra lui era tăiat și al doilea taur era adus ca ardere-de-tot pe altarul care fusese zidit.

Totul pornește de la revelație. Dacă Dumnezeu nu îți vorbește, nu știi ce să faci, iar dacă faci de unul singur, ești capabil de multe prostii. Când stai în prezența Domnului ți se arată îngerul Domnului, care te aduce la închinare înaintea lui Dumnezeu, iar închinarea costă. Slujitorul e și pitar, și bucătar la nevoie, și măcelar daca trebuie, constructor, arhitect, dar duce slujirea până la capăt. Începe din casa lui și ajunge până la guvern. Invers nu se poate. Totul se încheie cu un altar pe nume Yehova shalom = „Domnul păcii”

Ghedeon lasă finețea frământării făinii de la cocă și cu aceleași mâini ia târnăcopul. Înainte de orice zidire trebuie să te asiguri că acostamentul unde urmează să fie pusă fundația nouă corespunde geologiei divine. Și Hristos se asigură că sămânța pică în pământ bun. Ia târnăcopul, barosul și dărâmă toți idolii părinților, astarteea este pusă la pământ imediat. Surprinzător, poporul idolatru nu aude zgomotul rezidirii!

Lasă târnăcopul (picamerul demolator, buldozerul) și ia barda (toporul, drujba). Astarteea are stâlpi cu rădăcini adânci, iar pe rădăcini nu se poate construi. Nu știu care sunt rădăcinile tale, dar nu vei zidi nimic durabil dacă nu surpi stâlpii astarteei din viața ta. Asta doare, costă, obosește, dar pe pulberea reformei se construiesc mentalități și temelii noi. Pe sicriele reformatorilor se scriu poemele trezirilor spirituale. Iarăși e mirare cum nimeni nu aude. Când Dumnezeu vrea să-și proslăvească Numele, lovește cu surzenie idolatrii, așa cum i-a lovit cu orbire pe urmăritorii lui Elisei.

În colbul blestemat al mortarului lui Baal, pe rumegușul stâlpilor dărâmați se întrevede fum, pietre, carne și altar pentru Dumnezeu. Ghedeon din nou la mistrie! Al doilea altar în aceeași noapte. Primul e pentru el și familie, acesta din urmă este pentru popor și prevede închinare națională.

Ghedeon stă cu mistria în mână în timpul reformei, fiindcă a zidi este cel mai greu, dar și măreț lucru. Prin omilia și cuvintele tale, folosește mistria zidirii. În preajma noastră sunt oameni dărâmați, trântiți la pământ, abătuți, izolați în ancorele anxietății și depresiei. Reforma se naște în jurul altarului.

Vrei să fii un agent al reformei? Al schimbării în bine? O voce a lui Dumnezeu? Asta te costă. Nopți de rugăciune, oboseală, durere, bani, tigaie, fum, topor, mistrie, târnăcop, ied, cocă, stres, oameni, lacrimi, sânge. Iar dimineața s-ar putea să fii urât, blamat, vorbit de rău și disprețuit de toți… Dar ce mai contează? Dumnezeu te apără!

Începe prin sfințire! Așteaptă semnalul de sus! Adu jertfă personală! Pune familia sub adăpost! Dărâmă tot ce e putred! Mătură aluatul cel vechi! Ia mistria! Zidește!

Biserica Betleem a dat startul zidirii lăcașului de închinare. Așa cum se cuvine! În Arad, Cartierul Gai, Str. Faurilor Nr. 64. Am avut revelație, Dumnezeu ne-a vorbit, am riscat, am început, avem lupte, nopți nedormite, fire albe, stres, împotrivire, descurajare, dar la fel ca Neemia, vedem cum „mâna cea bună a Domnului este peste noi” la fiecare pas. Prin credință se realizează minuni!

Generația asta are acută nevoie de tine. Integru!

Te poți implică și tu. Beneficiar Biserica Penticostală „BETLEEM” Arad

Un gând despre „Pâinea, jertfa, mistria și altarul. Târnăcopul, barda și…iar mistria și altarul.

  1. Doamne ajută.
    Slavă lui Dumnezeu pentru binecuvântarea dăruită.
    Să ne ajute Dumnezeu să ne vedem și noua locație.🙇‍♂️🤗

    Apreciază

Comentariile sunt închise.