Alături de familia Furdui. Piața Avram Iancu Arad.

Redau cuvintele fratelui păstor Miron Popan, care a discutat cu familia Furdui. Înțelegem că situația este dramatică.

[08.01, 08:06] „Popan Miron: Iubiți frați pastori, după ce aseară împreună cu soția mea Simona am vorbit la telefon mai mult de o ora cu Petru si Camelia Furdui, sunt mai convins ca oricând că Dumnezeu ne cheamă să dăm la o parte orice piedică și astăzi la ora 12.00 să fim în număr cât mai mare în Piața Avram Iancu!
Să ne îmbrăcăm gros, să purtăm și mască și să înțelegem că n-avem dreptul să stăm nepăsători în acest război împotriva familiei creștine, și dacă astăzi plânge familia Furdui, mâine vom regreta noi că nu ne-a păsat!
[08.01, 08:13] Popan Miron: Chiar dacă vremea e rece și umedă, îmbrăcați corespunzător, mesajul nostru va fi unul cu atât mai important, dacă vom fi prezenți la manifestație în număr cât mai mare! Doamne ajută, Doamne da izbândă!” 🙏

Mergem la acest manifest pro-normalitate. Nu știm dacă va conta foarte mult, dar având în vedere că pe lângă rugăciune și post e minim din ce putem face că manifestație publică, merită să acționăm. Cine știe dacă Dumnezeu nu va lua în considerare sacrificiile noastre. Ne vom ruga, vom cânta, vom manifesta pașnic așteptând îndurare.

Afară este mirific. Ninge ca în povești. Este un prilej perfect să ne întâlnim cu frații noștri în piață și să avem gânduri bune. Oricât de greu ți s-ar părea, gândește-te că o mamă și un tată trăiesc cu disperarea drama confiscării copilașilor binecuvântați. Este o manifestație pașnică, liniștită. Fără gornițe, fără strigăte, ci cu blândețe și compasiune. Cu blândețea porumbelului și înțelepciunea șarpelui ne adunăm împreună. Dacă binele ne dizolvă dogmatic, necazul me unește din nou.

Hai în piață!