Pulsul pieței. #furduifamily

Afară ninge ca în povești. Oamenii curg spre Piața Avram Iancu din Arad. Solidaritatea și compasiunea pentru familia Furdui învinge frigul, ninsoarea, confortul și teama. Mame și tați, tineri și copii cu bunici de mână vin în piață să își manifeste prețuirea pentru familie. Decorul este mirific!

Pastorul Nelu Filip (președintele Comunități Regionale Arad) a condus impecabil toată acțiunea care a durat o oră și un sfert. Președintele Uniunii Baptiste din România, pastorul Viorel Iuga a avut o cuvântare istorică, demnă de consemnat într-o carte. Tabloul cu văduvă săracă și judecătorul nedrept zugrăvește cel mai pregnant realitatea pe care o apărăm în piață. Pastorul Moise Ardelean (președintele Cultului Penticostal din România) are un mesaj clar, ferm și argumentat biblic și constituțional. Cu Biblia în mână și cu constituția țării a reușit să combată orice formă de abuz asupra unei familii de români de pe teritoriul altor state. Domnul primar Călin Bibarț, de asemenea a stat în frig cu noi până la sfârșit și ne-a impresionat prin discursul domniei sale de solidaritate cu noi.

Fanfara din Bujac (pe care am admirat-o tot timpul) a fost la înălțime. Doru Onița a strălucit la umbra harului divin. Cântecele intonate de corul bărbătesc și fanfară, sub căderea mirifică a fulgilor de nea îți lasă impresia că ești la ieslea lui Isus împreună cu îngerii. Rugăciunea Tatăl nostru rostită de aproape două mii de oameni îți dă fiori pe șira spinării.

Iar finalul a încununat cu farmec tot ce a fost mai frumos. Zeci de copii cu baloane albe umplute cu heliu care au fost slobozite după citirea manifestului de către pastorul Nelu Filip, simbolizând eliberarea celor șapte copii ai familiei Furdui din ghearele de acvilă abuzivă (așa cum e zugrăvită pe benerele manifestanților), ale instituției Jugendamt. Jocul de baloane albe pe sonorul fanfarei care intonează imnul României te poartă pe crestele sublimului.

O atmosferă reverențioasă. Nimeni nu strigă, nimeni nu e violent. Toată lumea e pașnică, se roagă, cântă și manifestă liniștit, fiecare familie chircită sub umbrela lor. Nu știm cât de mult va conta manifestația noastră pentru Jugendamt, dar pentru noi a contat foarte mult. Nu s-a mai ținut cont de garduri religioase sau ziduri dogmatice, toți am fost solidari și uniți pentru o cauză comună. APĂRAREA FAMILIEI la general și susținerea familiei Furdui în particular. Oare nu asta este esența creștinismului?

Mă bucur că am luat parte. Pentru astfel de evenimente pline de pace, iubire, compasiune, bun simț și motivații sfinte voi fi primul care se înscrie. Merită! Felicitări organizatorilor: Comunitate Regionala Arad prin implicarea directă a fraților: (pastor și consilier municipal, Florin Ilioni și pastor Miron Popan, dar și tuturor pastorilor din municipiu și județ care și-au încurajat enoriașii și i-au însoțit în piață). Iar pe voi dragă familie Furdui, vă iubim și vă dorim cât mai curând îngerașii în sânul familiei.

Dragă soră Camelia, „ca nevastă și viță roditoare în sânul familiei tale” înțelegem că vrăjmașul ți-a tăiat cei șapte „lăstari din jurul mesei tale.” Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde. Vom striga la Dumnezeu plângând până când familia voastră se va reîntregi, iar lăstarii vor fi răsădiți în viță, în sânul cald al familiei voastre. În curând Creatorul le va arăta și celor de la cârma Jugendamtului cine este Stăpân pe univers și familie!

Cu prețuire Onisim Botezatu!