De ce l-a creat Dumnezeu pe Satana?

L. este un elev din clasa a III-a. Un băiețel deștept și frumos. Nu e prima dată când mă surprinde cu întrebările lui. În contextul războiului din Ucraina, stupefiat de știri și probabil și discuțiile părinților, este nedumerit și confuz. Vrea neapărat să știe de ce l-a creat Dumnezeu pe Satana, care face atât de mult rău.

„Dragă L. Dumnezeu nu a creat pe Satana, el a creat doar ce este frumos și bun” îi răspund eu încercând să îl detașez de subiect. Dar nemulțumit de răspuns, insistă: „Nu domnu’, nu sunt toate lucrurile create de Dumnezeu? Înseamnă că și pe Satan tot El l-a creat, iar dacă a știut că va face atât de mult rău, trebuia să nu îl mai facă”

Hmm! Nu e simplu cu întrebările copiilor. A trebuit să îi explic franc: „Dumnezeu a creat doar lucruri frumoase, bune și foarte bune. El a creat doar îngeri și nici un demon. Doar că unul dintre ei, (Lucifer), a dorit mai mult, s-a mândrit și s-a transformat el însuși în diavol, și a manipulat și a treia parte din îngeri.”

Asta e până la urmă. Dumnezeu creează oameni frumoși, drăguți, cu fața senină, dar lăcomia, mândria, răutatea, dorința de răzbunare, invidia, nemulțumirea de sine îi transformă în diavoli. Se sluțesc, se urâțesc, devin brute, ucigași, duri.

Bună dimineața! Nu uita că prin creație ai fost conceput un om frumos/frumoasă, ești bun, unic, pentru că ai în tine chipul lui Dumnezeu. Numai, nu fi lacom și nemulțumit, nu permite păcatului să te schimonosească, exista riscul să te metamorfozezi în diavol, iar soarta îți va fi pecetluită: Infern. Ori destinația ta, prin Hristos ar trebui să fie cerul!

2 gânduri despre „De ce l-a creat Dumnezeu pe Satana?

Comentariile sunt închise.