Despre Adevărul absolut

Pilat I-a zis: „Ce este adevărul?”După ce a spus aceste vorbe, a ieșit iarăși afară la iudei și le-a zis: „Eu nu găsesc nicio vină în El. Ioan 18:38

Evident că nu i-am răspuns nimic Isus. Itemii au fost greșiți. Întrebarea a fost pusă total greșit. Influențat de emprionii relativității de mai târziu, de filozofia grecească și romană politeistă, foarte generoasă cu multitudinea zeităților, guvernatorul Pilat vrea să mai afle „o variantă” de adevăr. Iar Isus nu îi răspunde. Întrebarea se pune nu sub forma CE este adevărul sugerând că este un concept filosofic personalizat, ci sub forma CINE este Adevărul. Iar răspunsul ar fi fost categoric Isus!

Teoria relativității merge pe principiul că ar fi mai multe adevăruri. Fiecare cu adevărul lui. Dacă lovim în absolutul Adevărului, lovim direct în dumnezeirea lui Isus, în acest caz, nu mai putem să ne numim creștini și ratăm orice șansă de salvare.

Cum a demonstrat logic și teologic Hristos că este Adevărul? S-a înomenit, a luat natura umană, a părăsit eternul și a intrat în timp. L-am contestat, L-am omorât, L-am îngropat, dar adevărul este cea mai sfântă proprietate, tot timpul va pluti, va ieși la vedere. Chiar dacă este dosit și camuflat și ascuns milenii, cu aceeași forță se exprimă și transformă.

Învierea și înălțarea vizibilă a Mântuitorului în mod antigravitațional sfidează fizica, logica, gândirea, filozofia. Adevărul face legi, adevărul amendează legi, adevărul sfidează legi, adevărul corectează legi, adevărul slobozește, adevărul condamnă.

DA, EXISTĂ ADEVĂR ABSOLUT! HRISTOS! Fără El vorbim de relativisme, de probabilități, de vulnerabil. Hristos este absolutul. Înainte și după ce El pune punct, nu mai poate pune nimeni nici virgula, nici altceva. El este Creatorul este Regele este Viața este modelul și Calea, El e Lumina Lumii și a cerului. Nu sunt doar niște atribute sau epitete aruncate în vânt de cineva care îl iubește pe Isus, sunt realități recunoscute inclusiv de cei mai mari contestatari ai lui Mesia.

Îl am pe Isus în ❤️ inima, deci dețin adevărul absolut sau, mai degrabă el mă deține pe mine. Îmi dă oxigen, viață, lumină, sănătate, apă, iertare, speranță. Nu merită să treci de partea necuratului până treci puntea, te trece de partea lui. Prefer să rămân în aria de acțiune a lui Hristos, doar aici mă simt și răsfățat și în siguranță și iubit și prinț.

Încercați să puneți capăt relativismelor sau relativităților voastre. Puteți să ne îndrugați verzi și uscate, dar pe Domnul Hristos nu ni-L puteți scoate din inimă. Iar dacă El e în noi și cu noi, ce ne luați sau ce nu ne dați nu ne mai pasă.

Nu contestați absolutul! Nu contestați pe Dumnezeu! El vă iubește și este singurul care ne poate salva din craterul secular în care a alunecat acest bulgăraș de planetă albastră cu furnici cu tot.

Relativismul tolerează și merge mai departe. Absolutul iubește și iartă. Se apleacă și ridică. Mântuiește și salvează pe oricine.