Domnișoara B. a dat tot!

Fiind în construcție cu Biserica din Ghioroc, am avut ocazia să trăiesc multe surprize, plăcute sau nu. Una mai interesanta ca alta. Ieri la terminarea bisericii a venit o mămică, ținea de mână o fetiță la vreo 7-8 ani, frumoasă și cu chip angelic, e domnișoara B. Vizibil emoționată, fetiță nu știa cu ce sa înceapă. Mama ei își intră în rolul de purtător de cuvânt: „Știți, B. a primit niste bani de la cineva și vrea să îi doneze pentru lucrarea de construcție a Bisericii din Ghioroc. M-a rugat să vin cu ea că îi este rușine” Nu draga mea B. rușine să îi fie unei fetițe neascultătoare, care face mofturi că vrea iPhone 12, care păcătuiește și vorbește urat. Tu să fii onorată pentru gestul și caracterul tău mobil și plin de semnificație.

Cu o mânuță catifelată și degetele albe ca zăpada, scoate din poșetuță un plic pe care mi-l înmânează personal. Tremura toată de emoție, cu o privire senină, zâmbind emoționată, îmi întinde plicul, de parcă ar fi încercat să îl ridice pe un stâlp, atât de mare era disproporția dintre noi. Mă aplec, o îmbrățișez și cu emoție i-au plicul destinat șantierului. Am asigurat-o că Dumnezeu o va răsplăti pentru dăruirea ei și parcă zbura de bucurie pentru isprava divină. Erau 100 de lei, dar cântăresc așa ca o sută de mii de euro. Ea este nepoțica văduvei sărace care a dat TOT. Să mă iertați voi care ați sărit în ajutor și ați dat mulți bani, dar domnișoara B. a dat mai mult că toți.

Mulțumesc dragă B. te iubesc și sunt convins că ai intrat în vizorul lui Dumnezeu. Fiică a unui tată care a hrănit sute sau mii de flămânzi, preocupat de binele altuora, a unei mame slujitoare și vreo 9 frați și surori serioși și implicați în slujire. Oare copiii tăi știu ce înseamnă jertfa și slujirea?

Dragă B. astăzi ai intrat pe lista sponsorilor principali ai bisericii, (care nu există), un singur sponsor avem: Dumnezeu. Aștept să predic la nunta ta, să developăm amintiri frumoase, să ne minunăm de modul în care Dumnezeu va avea grijă de viitorul tău. Cu siguranță vom termina biserica cu acești bani. Pe care Dumnezeu îi va înmulți.