Nemulțumit dar mulțumitor

Sunt nemulțumit de multe lucruri. Mă nemulțumește că uneori sunt pripit, alteori ezitant. Mă nemulțumește că am citit destul de puțin în ultima vreme, nu m-am rugat cât a trebuit să mă rog. Sunt nemulțumit de reacțiile mele în raport cu cei dragi, cei care mă iubesc și pe care îi iubesc. Mi se pare că uneori sunt mai atent la replici când vine vorba de străini și cu ai mei sunt mai tăios, iar asta mă nemulțumește cumplit.

Sunt nemulțumit de randamentul meu profesional, văd că aș putea mai mult, și, dacă mi-aș face timp aș depăși limitele, dar uneori comoditatea și amânarea mă sperie. Mă prea obosesc cu lucruri putrezibile și rămân corijent la virtuți și veșnicie, și asta mă nemulțumește teribil. Uneori am reproșuri din partea apropiaților, ceea ce sugerează că așteptările lor sunt mai înalte, înseamnă că undeva m-am plafonat, și pentru asta sunt nemulțumit.

Dacă eram mai atent poate nu pierdeam prieteni dragi, dacă nu eram naiv poate evitam relațiile toxice. Am luat decizii care m-au costat scump uneori, dacă stăteam mai mult la sfat cu Tata cu siguranță consecințele erau mai puțin dureroase. De multe ori, luat de val am vorbit ce nu trebuie, cu cine nu trebuie. Fiecare secundă petrecută la umbra bârfitorului te usucă, te secătuiește de putere. Păzește-te de bârfitor ca de diavolul însuși! Orice întâlnire cu el este un nou petec de infern cucerit, spre osândă.

După cum ați observat nemulțumirile sunt legate strict de propria persoană

Totuși. Sunt mulțumitor lui Dumnezeu pentru sănătate, apa, pâine, haine, căminul binecuvântat, pentru familie, pentru iubire și capacitatea de a iubi. Sunt mulțumitor că mi-a asigurat prin jertfa lui Hristos veșnicia, m-a eliberat de frici, de pedeapsă, m-a răscumpărat de acolo de unde nu ar mai fi dat nimeni doi bani pe mine.

Sunt mulțumitor pentru fiecare rază de soare, nu a mai plouat de mult? Mă minunez de fiecare bob de rouă și tot găsesc motive de mulțumire. Pot privi cerul din patul meu seara, pot număra stelele, nu sunt pe pat de spital, sunt în deplinătatea facultăților mintale, sunt lucid, sunt iubit, sunt iertat, am bucuria mântuirii în suflet, am pace, chiar dacă la frontieră e război, pentru toate acestea sunt recunoscător.

Sunt mulțumitor pentru slujba pe care mi-a încredințat-o, sunt fericit cu ea, mă împlinește, mă o onorează și o onirez cu drag. Sunt mulțumitor pentru echipa de consilieri, oameni capabili, deștepți, smeriți, maturi teologic și emoțional, cu voi pot muta munții. Sunt bucuros pentru bisericile Betleem (Arad) și Muntele Sionului (Ghioroc) pe care le păstoresc, două proiecte mari, îndrăznețe care s-au întocmit cu mult curaj și putere de la Dumnezeu. Fiecare membru al celor două biserici reprezintă un motiv în sine de mulțumire la adresa lui Dumnezeu.

Sunt mulțumitor pentru fiecare lider de tineret al departamentului Județean de tineret Arad (DTCA), pe care prin harul lui Dumnezeu îl conduc de aproape un deceniu. Fiecare dintre ei este unic, implicat, slujitor și devotat. Cei mai mulți dintre noi de atunci suntem investiți în slujire astazi: pastori, prezbiteri, diaconi, conducători de biserici, membri în comitet, sunt convins să lecțiile de leadership de la trainingurile de pregătire vă vor fi utile în slujire.

Sunt mulțumitor pentru locul de muncă, pentru colegi, pentru vecinii pe care mi i-am dat, nu pot să nu fiu mulțumitor Tatălui ceresc și pentru realizările profesionale, pentru cărțile scrise prin mila Majestății Sale. Îi mulțumesc pentru toți oamenii pe care mi i-am scos în față, de la fiecare am avut de învățat câte ceva. De la cei răi am învățat ce poate diavolul să facă dintr-un om controlat de mânie, de la cei buni am observat mereu cum poate străluci chipul hristologic peste un om și capacitatea unica a lui Isus de a se ascunde în simplitatea unor inimi atât de mici.

Nemulțumiți de multe lucruri justificate, trebuie să fim atenți și suntem responsabili să îi mulțumim lui Dumnezeu, totusi pentru toate bucuriile și minunile mici pe care ni le oferă în fiecare dimineață.

Sunt (justificat) nemulțumit, dar (suficient) de mulțumitor! Tu?