#1 Har. Abundență. Speranța(ă). Betleem. Arad

Câteodată Dumnezeu strecoară harul prin ciurul suferințelor, iar când te ajunge un strop de har te resuscitează emoțional din coridoarele morții, dar sunt momente în care harul este turnat cu găleata. Când vin astfel de torenți ai slavei Sale simți că tremură inima în tine de groaza prezenței lui Dumnezeu, care, dacă nu ar fi cântată pe acordurile iubirii și ar rămâne în gama dreptății ne-ar topi într-o clipă.

Speranța. Visul pornit într-o zi în inima unui om, prin profeție (așa cum fascinat ne povestește Gabi Gorcea) a devenit realitate. A ridicat viziunea la rang de mega-proiect, a dus slujirea la cotele imposibilului, iar Dumnezeu continuă să încununeze cu rezultate colosale slujirea acestor oameni. Un om, un grup, niște familii, o logistică uriașă, inimi înflăcărate pentru Hristos aduc la supunere de Cuvânt și au adus mii de oameni.

Prin praf, prin căldură infernală, cu cabine de schimb improvizate, tot timpul în călătorie, cu pruncii după ei, însetați, pe ploaie, prin gropi, pe câmpii, terenuri de fotbal, stadioane, corturi, pietre, ei nu renunță, nu pun condiții, nu dau înapoi, merg înainte luptând în această cruciadă pentru cucerirea noilor teritorii, câștigarea sufletelor pierdute, construind Împărăția lui Dumnezeu.

Ați cântat magistral dragilor! Puterea închinării voastre ne copleșește. Faptul că ați început cu Dumnezeu vă dă relevanță, trecând onorabil testul timpului, iar de trei decenii încoace Dumnezeu vă menține acolo în linia întâi, în joc, relevanți, vii, plini de energie și resurse. Ați influențat generații de tineri, copii, familii și bătrâni, ați hrănit flămânzi prin Africa, ați construit case și instituții, iar Isus Hristos abia așteaptă să vă dea în folosință RĂSPLĂTIRILE dumnezeiești.

Gabi Zăgrean. Focul sfânt pe care Dumnezeu le-a aprins în inima dumneavoastră a reușit în ani să aprindă alte zeci de mii de inimi, a produs adevărate „incendii”, a zdrobit prejudecăți și orgolii ale multor terți. Modul în care Dumnezeu binevoiește să vă folosească este uimitor. Cu rezerve inepuizabile, cu o pasiune pentru Împărăție atât de vizibilă și greu de gestionat rațional, cu un elan ce vă face cu vreo două decenii mai tânăr, îi mulțumesc lui Dumnezeu că vă cunoaștem, că suntem prieteni, că ne iubiți și din când în când vă trimite să ne slujiți.

Într-o zi Hristos va trage linie nopților ne dormite, va număra toate loviturile, va cântări lacrimile care v-au brăzdat obrajii roșcovani și subțiri, cu atâta modestie, blândețe și bun simț ne tratați și pe noi cei mici, capacitatea brațelor lungi ca niște prajini binecuvântate și pline de iubire care ar îmbrățișa pe toată lumea, într-o zi acele mâini vor ține trofeul răsplătirii eterne.

Da am cunoscut-o și pe sora Mariana, soția dumneavoastră, o aleasă doamnă, modestă, sfântă, smerită și un mijlocitor nemaipomenit. Răsplata vă va fi împărțită la doi. Am cunoscut-o și pe Sara, (fata mai mică a fratelui Gabi) o fată de 15 ani, frumoasă, aproape cât mine de înaltă, atât de conștientă de sine și de planul lui Dumnezeu cu privire la familia ei. O întreb cum e să fii fiica lui Gabi Zăgrean? Răspuns: „Este extraordinar, este foarte frumos, dar și foarte greu. Însă de doi ani încoace am înțeles exact planul lui Dumnezeu pentru tati, de atunci am devenit mijlocitoare”. Fii convinsă dragă Sara că vei primi o mare parte din aceste răpslătiri.

Sami Muică. De ceva decenii deja, un neobosit slujitor al celor mici. Cu steagul arborat, armata Domnului formată din cei mici v-a urmat la cortul mic, învățătoare deosebite și profesioniste, dar mai ales pline de iubire au slujit piticilor. Mulțumim Adriana Ardeu, niciodată nu ai zis nu atunci când te-am solicitat, iar fratele Cristi Dan este un părinte și un duhovnic desăvârșit pentru voi, învățătoare dar și pentru ei, cei mici.

Audiența. Din cătune, din sate, din oraș, din orașele și județele învecinate, cu mic cu mare au venit la închinare. Prezența dumneavoastră, a fiecăruia a încununat organizarea evenimentului, ne-am luptat să vă creem condiții, iar cortul a fost plin, ați stat și în picioare, ați cântat, v-ați rugat și noi vă mulțumim de onoarea pe care ne-ați făcut-o prin prezența dumneavoastră.

Cei care v-ați predat lui Dumnezeu. Într-o zi, îl văd pe Dumnezeu cu o mână de țărână în mână, pe care o stoarce ca pe un burete. „Ce este aceasta Doamne?” Iar răspunsul va fi clar: „e țărână de la Betleem din cort, iar stoarse sunt lacrimile pocăinței, îmbibate în nisipul fierbinte al lunii lui cuptor din 15 iulie”. Dar în mâna cealaltă va strânge niște pietre, și va răspunde: „Aceste sunt inimile tari ale celor care au refuzat să se pocăiască! Vai câtă durere va fi în cuvintele următoare când Regele va rosti sentința!

Slujitorii. Dumneavoastră dragi slujitori păstori: Duțu Mărgăian, Nelu Kovacs, Cornel Țună, Gabi Cercelaru, Ovi Curescu, Andrei Mare, Teofil Babuția, Grigore Ureche, Beni Bulc și ceilalți slujitor ne ordinați care ați venit alaturi de noi, ați alcătuit echipa de consilieri(vreo 15 inși), ați plâns și v-ați rugat împreună cu noi, vă mulțumim. Ne-ați uns inima cu susținerea și implicarea dumneavoastră.

Biserica Betleem. Pentru a nu știu cât oară stau și mă minunez de modul în care Dumnezeu a reușit să vă prelucreze. De la mic la mare, peste 50 de ecusoane și veste reflectorizante, bărbați și femei, tineri și vârstnici, soți și soții, care au pus umărul la treabă. Ați gestionat confortul a aproximativ 2000 de oameni, ați dirijat mașinile, ați alergat cu inimă, de aceea ocupați un loc special în inima mea, dar și Dumnezeu va are la suflet. Vă iubesc!

Toate departamentele și echipele au slujit cu devotament, astfel că la final mulțumirile noastre către Dumnezeu sunt îndreptățite. El a pus Duhul Sfânt în inima voastră și a încununat evenimentul cu mare succes. Te iubim Tată!