Cicatricile, simbol al puterii

Niciodată nu vei vedea un leu sănătos fără cicatrici. Dacă e viu înseamnă că a mâncat, pentru a mânca el trebuie să vâneze, vânătoarea se lasă cu lupte, iar luptele aduc răni, chiar dacă timpul le vindecă, cicatricile rămân. Fie și fără cuvinte, aceste urme ale caninilor străini vorbesc de la sine și nu transmit nicidecum slăbiciune, ci putere și aer de învingător.

John Piper spunea: „Îmi spui că ești urmaș al crucii? Arată-mi cicatricile”. Cam asta este situația, vrem har dar fără jertfă, vrem Hristos, fără cruce, vrem creștinism fără înfrânare, vrem mântuire fără nici un sacrificiu. De aceea suntem slabi, anorexici, anemici, neantrenați. Trăim un creștinism atrofiat.

Nu subestima puterea leului, chiar și rănit, regele e tot rege. Uneori văd demoni și oameni (adesea fac greu diferența) care mă încolțesc în momentele mele de slăbiciune. Atunci când sunt doborât, slăbit, rănit, dar inamicul uită un detaliu, că în noi locuiește Duhul lui Dumnezeu, care în slăbiciune își manifestă în mod desăvârșit puterea. Deci dacă sunt tare, lupt și înving prin Hristos, dacă am slăbit, luptă Dumnezeu pentru mine, iar în Numele Lui sunt mai mult decât biruitor. (Romani 8:37)

Poate ai multe răni, în trup, în minte, răni emoționale, sentimentale, asta înseamnă că ai luptat. Nu întotdeauna te întorci cu un trofeu de la luptă, uneori te bucuri că ești în viață, lupți doar pentru supraviețuire, alte ori lupți pentru binele altora sau pentru cauza lui Hristos. Luptă și câștigă, merită. Jaguarului îi reușește o luptă din cinci atacuri de crocodili, pentru asta nu renunță, nu abandonează. Orice eșec e o lecție, o experiență, iar toate acestea prevăd o creștere iminenta și te fac mai puternic.

Nu poposi prea mult asupra rănilor, concentrează-te pe luptă și pe victorie. Nu deplânge eșecurile, ci țintește următorul trofeu. La final, cineva din cer va număra toate cicatricile și va cântări răsplătirile. Am auzit că Dumnezeu este cel mai bun contabil, cel mai cinstit stăpân și cel mai darnic în răsplată.

Dacă scopul este nobil, lupta capătă sens, iar răsplătirile îți surâd în zori de eternitate.

Un gând despre „Cicatricile, simbol al puterii

Comentariile sunt închise.