Din volumul CONTEMPORAN CU SFINȚII

Vizionând cele două filmulețe veți înțelege mai mult decât am încercat să cuprind în cele trei fraze, referitor la fratele Ioan Cernat.

Film 1. Marturii
Film 2. Prezentare, introducere

Coborând cu motocicletele pe Transalpina spre Sebeș Alba, pe un decor de poveste, se găsește comuna Șugag. O localitate pe o întindere destul de mare, în mijlocul localității găsești un indicator turistic, Biserică Penticostală Șugag, unde facem un popas. O clădire modestă, în spatele căreia se află o casă din bușteni, lemn natural, fără tencuială, fără structurată, așa cum se construiau cândva casele. Niște ferestre vopsite în verde, cu perdele de atunci cu trandafiri brodați, o imagine care te întoarce în timp, culege amintirile care au divin în formulă, cuibărite în inimi calde, i-au amintirile și le aduc în prezent. Și ce amintiri!

Fratele Ioan Cernat a fost un om al lui Dumnezeu. Povestind cu fratele Adi Mihuța, care se consideră binecuvântat de Dumnezeu să îl fi cunoscut pe fratele Cernat, să îl găzduiască de multe ori la dânsul acasă, să meargă în slujire împreună. Din mărturiile fratelui Adi înțeleg că acest om a fost un adevărat apostol al lui Isus Hristos.

Este foarte important ce amintiri lăsăm în urmă noastră. Fiecare gest, vorba, decizie, faptă sunt amintiri pe care le presărăm în urma noastră. După câțiva ani oamenii vor scuipa sau vor varsă o lacrimă pe mormântul nostru. Fratele Adi și fratele Ilie au plâns ca niște copii sprijiniți pe stâlpul de aducere aminte de la mormântul fratelui Cernat. Un decor de poveste. Doi oameni mari, maturi care își amintesc cu o considerație aparte despre un om al lui Dumnezeu.

Nu trebuie sa faci multe lucruri în viață, nu trebuie să fii băgat în toate, trebuie doar să fii în voia lui Dumnezeu și să umbli în faptele neprihănirii pregătite de Dumnezeu pentru tine. Așa a făcut fratele Cernat. Nu a fost dres cu prea multe alifii, nu a fost om de afaceri, nici politician. El și-a înțeles rolul de om al lui Dumnezeu, iar acest lucru i-a adus harul de a face minuni în numele Regelui sau mai bine zis Regele ( Isus) a făcut mari minuni prin robul său: vindecări, învieri din morți, profeții, minuni și semne.

Mai multe detalii despre acest om al lui Dumnezeu, cel care a fost Ioan Cernat veți citi în cartea în curs de apariție CONTEMPORAN CU SFINȚII. O carte care îl onorează pe Dumnezeu păstrând memoriile sfinților care au trăit printre noi și pe care i-am cunoscut personal, pe cei mai mulți dintre ei.

Presărați amintiri plăcute în urma voastră! Istoria va judeca oricum faptele noastre. Dar să le dăm motive de considerație la adresa lui Dumnezeu.