„De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevastă-sa, și cei doi vor fi un singur trup.”
TAINA aceasta este mare (vorbesc despre Hristos și despre Biserică). Efeseni 5:31-32
Sunt unele secrete de stat însă, care au fost păstrate tainice. Să luăm exemplu TAINA FAMILIEI sau (Taina sfântă a cununiei), care este afișată zilnic și expusa vulgarizării prin: 1. Rata mare a divorțurilor; 2. Flirt(relațiile extraconjugale); 3. Descurajarea căsătoriei și încurajarea surogatelor ca: parteneriatul civil, ideologia de gen, preacurvia, legalizarea relațiilor de același gen, etc. 4. Expunerea intimității organelor reproductive pe tabloide și panouri publicitare; 5. Industria pornografică unde în ascuns generează întinarea imaginației cu flirt virtual și dezgolire a intimității până la pervertire generalizată; 6. Invazia curiculară prin lecții explicite care stimulează prematur creierul celor mici, trezindu-le interesul pentru subiecte la care sunt nepregătiți. Fapt care generează frustrare și tulburări de personalitate; 7. Drepturile copiilor, care își terorizează în Europa occidentală proprii părinți, cu pâra la autoritățile răpitoare de copii. Dezaprobăm orice formă de violență împotriva copiiilor, dar nu cu prețul distrugerii personalității părinților.
Creatorul a binevoit să lase la vedere frumusețea cosmică. Atât cât poate cuprinde ochiul liber se poate sătura zilnic de fascinația universului creat. Fără să plătim bilete, vedem soarele fară nici o taxă, putem admira stelele pe gratis, avem liber la admirația naturii.
La polul opus, asistăm la virtuți ascunse. Virtuți care au fost rânduite a fi la vedere, în slujba publică a semenilor.
Omul post-modern este un om ascuns, controversat și foarte imprevizibil. Putem aminti aici câteva aspecte legate de: 1. Identitate falsă(pe rețelele de socializare unde atacă violent, fără asumare a responsabilității, că oricum nu știe nimeni cine este cu adevărat); 2. Lipsa de caracter. Acesta trebuie vizibil, să gireze încredere, să aibă încredere. Dar omul post-modern e plin de suspiciune, critică, bănuieli rele, lăudăros, egocentric, mândru, calomniator; 3. Roadele Duhului Sfânt: Dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine. Toate aceste manifestări ale Roadei Duhului, care se vor a fi vizibile, în slujba urbei, iată că ele sunt camuflate sub o masca misterioasă a unui prieten sau frate care nu știi ce iatagan ascunde sub haină. 4. Bunul simț. Acesta trebuie manifestat în fiecare secundă prin respect, compasiune, bună viețuire.
Așadar asistăm la vulgarizarea lucrurilor tainice și la obscurizarea virtuților. Acest fenomen, maratonul batjocorii față de: Biserică, pocăință, sfințire, botez, Taina sfintei împărtășanii, servită la pachet cu paharul dracilor, deprecierea familie, etc. îmbolnăvesc incurabil societatea, pregătind-o de prăpăd.
Nu vi se pară individualism decizia lui Iosua, văzând trendul depravării și interesul scăzut al societății israelite contemporane lui pentru Dumnezeu. Ia decizia radicală dar sănătoasă: „Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului” (Iosua 24:15). Și eu aleg să păstrez intacte aceste taine sfinte și intime și să manifeste public în măsura în care Dumnezeu mă va ajuta roada neprihănirii și un caracter sfințit de Hristos.
Tu?
A republicat asta pe Din inimă pentru tine !.
ApreciazăApreciat de 1 persoană