Marți. Ultimele strigări ale harului!

Marți Domnul Isus a avut o zi foarte încărcată. Cu siguranța știa ce îl așteaptă peste două zile. Sigur vedea un proces injust, o condamnare la moarte prin corupție, simțea damful păcatelor omenirii că se apropie, simte gustul amar al trădării „prietenului” Iuda. Totuși, are prezența de spirit, răspunde preoților și cărturarilor îmbrăcați în hainele promiscuității. Le răspunde franc, adevărat, blând, biblic și dumnezeiește.

Șocul ucenicilor la vederea smochinului uscat, indica spre puterea cuvintelor rostite de Domnul Isus. În ultimele zile deja începe să le vorbească numai în pilde. Doar lor. Cinci pilde într-o zi. Limbajul devine tainic, înțeles și tălmăcit doar ucenicilor. Pentru că desele împotriviri ale prelaților, au împins la frontierele răbdărilor harul divin, așa că a venit vremea când și dacă vor să înțeleagă nu mai au șanse.

Află, tu, care te joci cu șansele mântuirii, care jonglezi după bunul plac cu harul lui Dumnezeu, vine vremea, e foarte aproape când ți se blochează mintea. Poate o depresie, poate un alzaimer, poate un AVC, sau o împietrire a inimii sau chiar moartea subită îți vor curma ireversibil șansele la salvare. Acceptă, înțelege și acționează în baza harului, până nu e prea târziu!

Vocea lui Isus e tot mai răgușită, ucenicii tot mai timorați, hienele îmbrăcate în haina statului tot mai îmbătate de pofta de sânge, latră și acuză și pregătesc înscenările puerile ale morții. Mint, trișează, tocmesc martori mincinoși, inventează legi care să le susțină fărădelegile (noaptea ca hoții).

Află tu, care te găsești în „marțea neagră” a vieții. Trezeste-te la ultima strigare! Dă năvală că închide la prăvălia cu untdelemn! Cere de urgență har! Pe ultima sută de metri a istoriei harul e din abundență! Apoi….se oprește izvorul pentru totdeauna! Dă mâna cu Isus nu cu instigatorii care vor striga răstigneste-L! Astăzi se fac socoteli și sondaje. „Avem suficiente voci criminale? Avem destui politicieni cumpărați? Avem cuie și cruci? Sunt pregatiți mercenarii?

Asta fac ei, bulgarii de pământ îmbrăcați în negru. Dar El, Isus? Se uită după tâlhari. Asigura femeile credincioase că e totul în regulă. Încurajează ucenicii să aștepte cu demnitate moartea. Că oamenii valoroși nu fug la ecourile morții. O iau în piept cu onoare, o biruiesc prin nădejdea învierii.

Invită și alți prieteni în maratonul crucii. Împărtășește-le meditația din „marțea neagră” a mântuirii. Spunele că sunt ultimele strigări la mântuire! Apoi vine judecata.