Lui Petru Isus i se arată personal

Luca (24:34) …și zicând: „A înviat Domnul cu adevărat și S-a arătat lui Simon.” 1 Corinteni (15:5) și că S-a arătat lui Chifa, apoi celor doisprezece.

Îl ador pe Domnul Isus pentru capacitatea Sa de a se revela personalizat, după nivelul de înțelegere al fiecăruia și în funcție de misiunea pe care o are fiecare. Pentru că pe temelia revelației lui Petru, Domnul a clădit Biserica Sa, el are nevoie de o înțelegere completă. Ani de zile Biserica Apuseană a interpretat greșit expresia și încă se persista în ea, cum că pe osemintele lui Petru se clădește biserica prin perpetuarea papalității. Nu. Pe REVELAȚIA lui Petru se clădește Biserica, anume: „Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu!” Mai ales că Petru a fost ales apostolul evreilor. Nu avem date că ar fi ajuns măcar o dată la Roma.

În funcție de misiunea pe care Dumnezeu o are cu viața ta, vei avea acces la revelație. Descoperirea planului divin se face și prin suferință. În faliment, în durere, în necaz Dumnezeu prelucrează caracterul nostru, ne umanizează, devenim sensibili și empatici. Oare nu asta s-a întâmplat și cu Petru? Școala suferinței are cursuri foarte grele, dar am înțeles în timp că suferința este cel mai bun profesor. Nicolae Moldoveanu o numește: „Suferință școală sfântă, dar a harului de sus, numai cei ce trec prin tine, semăna-vor cu Isus.” În suferință devii dependent de Dumnezeu, te identifici cu Isus, te detașezi de tine însuți, umbli smerit cu Dumnezeul tău.

De două ori este consemnat în Biblie specific faptul că Isus i se arată lui Petru. Și de alte două ori are legătură tot cu Petru. Când Petru merge pe ape, și la focul de pe plajă unde Isus se ocupă tot de Petru. Un ucenic reprezentativ, chemat pentru evrei. La o singură predică, fără microfon, fără amplificare, fără clape, fără monitoare, se convertesc trei mii de oameni. Noi avem trei mii de predici și abia se conving câțiva. Ceva s-a pierdut.

Ți se arată des Dumnezeu pentru că are un plan cu tine. Fie prin necaz, prin vis, prin altă formă revelațională. Bucură-te! E semn că Dumnezeu te vrea pentru El. Să nu pleci la drum în nici o lucrare până nu ai convingerea personală că te-a trimis Domnul. El nu te trimite neîmputernicit. Nu te trimite în locul altuia. Nu te trimite singur. Nu te trimite fără o misiune clară.

Domnul Isus coboară la nivelul de înțelegere al fiecăruia. Lui Bartimeu i se revelează prin vindecare de orbire. Leproșilor prin vindecare de lepră. Lui Lazăr prin înviere. Lui Toma prin dovezi palpabile. Lui Petru la foc, pentru că la foc se lepădase. Ție îți vorbește prin necazuri, pentru că a văzut că dor la necaz îl chemi. Doar atunci te rogi. Îți vorbește mai des pentru că are o lucrare mai mare cu tine.

Luptă-te să înțelegi voia lui Dumnezeu. Ți-a vorbit o dată, de zece ori sau mai mult. Înseamnă că așteaptă niște răspunsuri de la tine. Niște decizii concrete. Fii cu inima deschisă către Dumnezeu și sincer și vei înțelege planul Lui pentru viața ta. Nu tot odată, că e prea mare să îl înțelegi, dar Domnul îl descoperă treptat, defalcat ca să depindem de El în totalitate.

De fiecare dată când Petru o gafează Isus îi zice: „Simone fiul lui Iona”, indicând spre slăbiciunile umane. La fiecare revelație Isus îi zice: „Tu ești Petru”, indicând spre capacitățile duhovnicești. În fiecare dintre noi este un „Simon” și un „Petru” O luptă acerbă între firea dumnezeiască și firea pământească. Va câștiga firea care e mai bine alimentată.

Ai niște semne? Dileme? Întrebări? Nedumeriri? Dumnezeu va ține cont de ele, deja prepară meniul personalizat pentru regimul tău. Pentru că te iubește enorm și are un plan măreț cu viața ta.