Deschide ușile depresiei! Să intre Isus! Primește Pacea!

(Ioan 20:19) În seara aceleiași zile, cea dintâi a săptămânii, pe când ușile locului unde erau adunați ucenicii erau încuiate de frica iudeilor, a venit Isus, a stat în mijlocul lor și le-a zis: „Pace vouă!”

În timp ce Toma își plânge dramele emoționale izolat prin peșteri pustii, ucenicii se tratează la colectiv unul pe altul. Pentru că suntem diferiți. Nu judecați oamenii prin optica personală, încercați să îi înțelegeți în felul lor. Apoi se pune problema unei eventuale intervenții. Dar de cele mai multe ori e mai bine să procedezi ca Isus. Să le dai pace să își spună oful. Apoi un simplu te înțeleg și o rugăciune aduce vindecare.

Nu știu cum te găsește mesajul meu. Nu știu în spatele căror uși ale depresiei, fricii, atacurilor de panică petreci zilele și nopțile. Fii puternic! Stai drept! Ochii pironiți în sus! Oare nu cumva în scopul acesta a rânduit Dumnezeu să citești aceste rânduri?

Poate ești deprimat ca Petru, dezamăgit de tine însuți, te simți trădător sau trădat. Nefericitul de el, Iuda s-a spânzurat sub presiunea poverii. Nu a rezistat regretelor, nevoii de pocaință. Nu a făcut față smereniei de a recunoaște actele criminale. A apelat la suicid, și a ales să intre în rolul fiului pierzării. Nu permiteți necazurilor să vă depărteze unul de altul. Nu vă înstrăinați în greu. Ca familie, ca biserică. Aveți probleme de relaționare? Faceți scut comun! Adunați-vă umăr la umăr! Uniți-vă în rugăiune și post și îngenuncheați orice forță demonică. Orice soi de draci!

Isus nu are nevoie de gorilele Delta Force, nu are nevoie de berbec să spargă încuietorile ușilor. Nu are nevoie de chei. Vorbim de un Hristos cu trupul transformat. Survenit învierii din morți. El sfidează legile fizicii, ale logicii, dă peste cap diagnosticele. El este Atotputernicul lui Iacov. E suveran. El trece prin ușile încuiate.

Apostolii stau închiși de frica iudeilor. Faptul că s-au adunat la olaltă, cu aceleași probleme, cu aceleași frici, i-a ajutat să se consoleze reciproc. Asta face suferința și spitalul, aduc oamenii cu probleme egale, la egal unii cu alții. Funcția este importantă până pe patul spitalului. Aici, toți suntem pacienți. Iar la marginea gropii dor niște simpli defuncți.

Este formidabilă abilitatea Domnului Isus de a-și asuma dramele umane. De a intra în papucii fiecăruia în parte. Ce bine că Isus nu e om! Ar fi început cu reproșuri și canoane. Dar nu, Isus este Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, așa cum spune crezul nostru creștin. Isus le dă exact ce nu au, pentru a primi ceea ce au pierdut. Pacea.

Iubiți slujitori ai altarului, tratați-i pe oameni asemenea lui Isus! Dragi oameni iubiți de Dumnezeu, credeți în puterea miraculoasă a lui Isus. Care vindecă afecțiunile psihice, emoționale, spirituale, fizice, relaționale. El poate! El vrea! Tu trebuie să crezi!

Fii vindecat de depresie sau orice afecțiune, prin puterea credinței tale, în Numele lui Isus Hristos! Amin!