Da, a fost adoptat. Religia obiect de Bac. Așteptam publicarea ei în Monitorul oficial. După multe rugăciuni și demersuri educative din partea persoanelor abilitate și profesioniste, Dumnezeu o dat izbândă! A fost adoptată legea privind integrarea disciplinei Religie la Bac, între disciplinele la alegere: Sport, Geografie, Istorie, Religie, Filosofie, Economie, Psihologie, Logică. Toate studiindu-se o oră pe săptămână.
De ce și Religia?
Pentru că România este un Stat creștin. Pentru că românii sunt oameni credincioși. S-a pierdut puțin cu urbanizarea asta forțată. După noile statistici, doar 10% dintre români merg la biserică. Deci 2 milioane din 20 de milioane de locuitori. Dintre care, aproape un milion sunt evanghelici (Penticostali, Baptiști, Creștini după Evanghelie, Adventiști). Drept urmare, trebuie moderație când vorbim despre „credința majoritară” în România. S-ar putea să avem mari surprize (plăcute) în următorii zece ani.
De ce Religia? Nu doar pentru faptul că de 13 ani de zile predau cu pasiune această disciplină. Care mi-a pus pâinea pe masă. Dar și pentru performanțele formidabile aduse procesului educativ. Concursuri școlare, județene și naționale. Olimpiade cu rezultate excepționale, care au îmbogățit palmaresul premiilor școlare prin rezultate mărețe, prin copii minunați.
Mă bucur că rugăciunile noastre au avut succes. Mă bucur că aleșii își mai amintesc și dacă periodic, faptul că școala românească s-a născut în sânul Bisericii, că funcționează în multe locuri pe terenurile bisericilor. Mă bucur că secularizarea forțată încă mai are roșu la semafor la granițele României. Poate pentru faptul că mai sunt creștini care postesc și se roagă.
O mare biruință pentru disciplina ce se voia cenușăreasă, urâtă de extremiști, demonizată de progresiști, dar iubită de Dumnezeu. Nu religia este ceva în sine, dar este un suport pentru manifestarea credinței, o umbrelă de protecție. Mă bucur că legiuitorii au înțeles încă o dată că fără Dumnezeu, fără „religo, religere”, refacere a legăturii cu cerul, suntem niște roboți fără sentimente.
Religia de la ciumă, la mumă. De la margine, încadrată după ore, după programe, a devenit obiect de interes pentru liceenii credincioși, care vor să se manifeste chiar la nivel academic. Nu văd de ce nu ar fi disciplina de bac. Avem grădinițe creștine, școli cu învățământ integrat, licee Penticostale de prestigiu în toată țara, facultăți, masterat, doctorat. De ce nu ar fi și Religia activă la bac.
Bucurați-vă voi, elevii de la profilul uman! Bucurați-vă că puteți îmbina utilul cu plăcutul. Pe lângă frumusețea de a învăța lucruri minunate despre Dumnezeu, aveți harul de a vă fi mai ușor examenul de bacalaureat. Religia e în noi, în fiecare. Prin biserică, prin credință, prin Biblie, de ce nu și sub umbrela religiei se dezvoltă demnitatea umană, deprinderile de bun simț, se încheagă familii sănatoase și sunt îngrijite cu prudență în sânul Bisericii. De ce nu ar apărea și Biblia în bibliotecile noastre? Un nonsens: „Biblio-tecă” fără Biblie!
Toate disciplinele vor trece, dar Religia, credința va rămânea. Credința adevarată, în Dumnezeul adevărat, ctivează veșnicia în noi. Ne duce în Împărăția Luminii. Cu Isus.
Continuăm demersurile cu rugăciune!