SĂ ȘTII CĂ TE IUBESC, ORICINE AI FI

 

SĂ ȘTII CĂ TE IUBESC, ORICINE AI FI!

 

Am auzit această întâmplare, care mi s-a părut genială. Undeva în parcul unui castel erau mai multi copii îngrijiți de educatoarea lor. Într-o zi, una dintre fetițe se retrage sub un pom, pentru a avea mai multă intimitate, iar pe o bucățică de hârtie scrie ceva. Se pare că vrea să fie secret. Să nu vadă ceilalți ce scrie ea. Împătură cu multă discreție bilețelul, iar când se apropie de marginea zidului înalt, aruncă peste zid hârtiuța ei.

Foarte fericită că nimeni nu o observase, reintră în grupulețul de pitici. Cum nimic nu scapă ochilor vigilenți și responsabili ai educatoarei, ea a observat toată scena. O paranteză aici: fiind în postură didactică, aș propune să li se facă statuie tuturor educatoarelor și învățătoarelor și cadrelor didactice în general. Ei asigură dezvoltarea armonioasă a noii generații în materie de cultură, educație, disciplină, bun simț. Prin ceea ce știu, ce fac, dar mai ales prin viața lor consacrată în slujba educației.

Revenind la doamna din poveste. Aceasta merge afară, foarte curioasă pentru a vedea ce a scris domnișorica ei pe bilețel. Găsește biletul, iar cu mâinile tremurânde îl deschide. Și iată ce scria: ”Oricine ai fi, cel care dechizi acest bilet, chiar dacă nu te cunosc, să știi că te iubesc!” Asta a fost în inimioara ei. Asta a vrut să transmită și a transmis.

Dacă Dumnezeu ar vrea să-ți transmită un mesaj, alegându-mă pe mine ca poștaș, ți-ar spune astfel: Dragă cititorule, știu că ești flămând, nu de pâine, nu de bani, nu de lucruri materiale, ci ești flămând de iubire. Oricine ai fi, nu contează din ce neam vii, nici câți ani ai, nici înălțimea ta, nici kilogramele tale, să știi că te iubesc… (Ioan 3:16).

Mă adresez dumneavoastră, celor umani, celor cu inima de carne, nu de piatră, celor decenți și sensibili: oamenii din jurul nostru, colegi, rude, vecini, trecători, șoferi în trafic, toți aceștia reacționează ciudat pentru că sunt flămânzi de iubire. Nu-i criticați! Iubiți-i, vorbiți-le frumos! Zâmbiți-le prietenos, ei au o acută nevoie de iubire. Apostolul Ioan ne convinge că Îl iubim cu adevărat pe Dumnezeu, care nu se vede, doar dacă manifestăm iubire pentru oamenii pe care îi vedem.

Mă fac poștașul lui Dumnezeu. Am un mesaj pentru tine din partea Creatorului, care sună astfel:

ORICINE AI FI, CHIAR DACĂ NU TE CUNOSC EU, TE CUNOAȘTE DUMNEZEU. NU MĂ INTERESEAZĂ CULOAREA OCHILOR TĂI, NICI RANGUL, NICI RASA TA, NICI RELIGIA TA… SĂ ȘTII DOAR ATÂT, CĂ TE IUBESC! Semnat, DUMNEZEU.