Biserica „inteligentă”

Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerișul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui.”
Matei 9:37‭-‬38

Este o constatare făcută de Domnul Isus când era printre noi. Atât de reală atunci ca și astăzi. Seceriș mare! Ogoare gata de recoltat! Nevoie urgență de forță de lucru! Dar lucrători? Mare criză! Biserică trebuie să alcătuiască de urgență «Celula de criză»

Biserica sec. XXI este o biserică „inteligentă”. A copiat unele tehnici din lanul laic. Ce se petrece aici? Roboți și iar roboți! În industria de mașini și cea ușoară, în agricultură, în armată, școală, bucătărie etc. Roboții supraveghează, muncesc, lucrează, calculează. Un mic număr de oameni, cu mașini performante fac lucruri nemaipomenite în timp record.

Roboții nu fac grevă, nu fură, nu obosesc, nu vor concediu, nu cer măriri de salariu, nu ies în strada. Da, dar asta redă un mare număr de șomeri. Lumea se pregătește de a intra în șomaj tehnic la cote mondiale.

Să ne retragem în spațiul eclesial. Aici dacă se ia curentul mai bine de 50% din slujbă se anulează. Se promovează slujirea elitistă, un mic număr de oameni fac tot ce trebuie să facă enoriașii: evanghelizare, cântare, media, iar restul „iubiți ascultători”. Oare!? S-au săturat și ei de noi și noi de ei.

Biserica Domnului, adevărata Biserică va înțelege că:

  • Străjerul care stă înaintea lui Dumnezeu nu va putea fi niciodată înlocuit de camerele de supraveghere. Acestea nu filmează demonii care atacă Biserica.
  • Păstorul sufletelor nu va putea consilia online, ci va trebui să plângă pe genunchi pentru durerea oilor atacate de lup.
  • Cântarea duhovnicească ce se cântă în cadrul slujbei duhovnicești, nu va putea fi înlocuită niciodată de „piesa modernă”. Aceasta din urmă este pentru programe nu pentru slujbe.
  • Evanghelia propovăduită prin viu-grai nu va putea fi substituită cu un verset sau link sau meditație distribuite pe Facebook, Twitter, Whats-upp sau Instagram. Unde nu le citește nimeni.
  • Mersul „pe jos apostolorum, nu Mercedes episcoporum”, cum e zisa. Căutându-l pe om acolo unde se află: în falimentele, depresiile, necazul și suferința lui. Toate acestea nu se pot rezolva cu o simplă investiție de câteva mii de Euro în programele de transmitere live. Matei 25. „vino rob bun și credincios”. Tu ai lucrat, nu ai fost programator de slujire.
  • Evanghelizarea făcută de Ioan Botezătorul pe malul Iordanului, este cu mult diferită de concertele noastre organizate pe fie unde, cu formații care funcționează mai degrabă pe principiul „imitațio mondo” decât „imitațio Christi”

Cred din toată inima în Biserică, în adevărata Biserică, neinstituționalizată. Formată din oameni cu suflet în ei, cu viață, care trăiesc în mod vibrant pentru Hristos, nu pietre seculare și moarte.

Această Biserică vie, încă lucrează cu sapa, cu plugul, cu se cerea și coasa, îmbrățișează snopii, trăiește, plânge chinuidu-și sufletul ca Lot în Sodoma. Și încă mai cântă în așteptarea Împărăției lui Dumnezeu și a Mirelui. Să-L rugăm pe Tatăl ceresc să scoată astfel de lucrători, netehnocrați, care să ia ștergarul și să slujească necondiționat.

În această Biserică vreau să fiu membru. Chiar unul activ! Tu?