România 100, #rezistă la peste 100°Celsius

România pare că a depășit limita de fierbere! E în clocot din punct de vedere social. E la un pas de explozie. Dar România are acea putere incredibilă de a-și reveni. De a o lua de la capăt. Chiar peste 100°C.

A traversat multe: revolte, revoluții, prigoane, atacuri. Dar România a avut ambiția de a rămâne ea însăși. Originală. A avut mai multe momente de fierbere: 1821, 1848, 1918, 1945, 1948,1989. Mai ales salturie islamice ale sfârșitului perioadei medievale. Dar a trecut cu bine peste. Românul este un om puternic. Să ne păzim de dezbinări interne. Sunt devastatoare!

Departe sau aproape, rămâne original. Am colindat Europa de la un capăt la altul. Românii au sute de biserici. Și pline. Acolo se deschide Sfânta Scriptră și se propovăduiește. Românul este omul frumos care nu poate fi asimilat ușor culturilor sau inculturilor străine și stranii. El rămâne original. El și Dumnezeul lui.

Nu vă pierdeți nădejdea! Nu disperați! Mai presus de orice, însuși Dumnezeu este la cârma țărișoarei noastre. Ce avem de făcut? Să-L lăsăm să guverneze! Să nu dăm legi care Îl ofensează. Să ne rugăm. Să citim în Biblie. Iar Sfântul ne binecuvintează.

Căci dregătorii sunt niște slujitori ai lui Dumnezeu, făcând necurmat tocmai slujba aceasta. Romani 13:6 Dumnezeu, în suveranitatea Sa, îngăduie conducătorii. Prin cei slabi ne încearcă răbdarea în lipsuri, prin cei competenți ne încearcă virtutea cumpătării în belșug.

În concluzie, eu îmi fac datoria civilă mergând la vot. Apoi aștept să văd ce trebuie să mai învăț caracterului meu duhovnicesc prin cei care sunt aleși.

Dragi români… Nu vă agitați! Pentru că la mânie ne pierdem coerența și devenim victime ale furiei. Păstrați-vă calmul! Și asta va trece. Apoi vom rămâne noi de noi. Românii frumoși. Dar mai ales creștini! Și niciodată singuri: cu noi este Dumnezeu.

Dumnezeu și veșnicia!