Nomofobia ucide! Molima secolului!

Pe românește nomofobia se traduce prin frica de a rămâne fără telefonul mobil.

Cifrele groazei!

Între 500 de mii și 600 de mii de euro încasează pe postare vedete ca: Messi, Neymar, C. Ronaldo. Nu ar fi o problemă dacă acești bani nu ar fi încasați pe sănătatea și autodistrugerea tinerilor fani. Tinerii din Occident petrec pe telefon 6,3 ore pe zi. 60% dintre adolescenții intervievați admit deschis faptul că sunt dependenți de telefonul mobil. 89% recunosc că se uită la telefon o dată la 15 minute, 87% recunosc că au mereu telefonul prin preajmă zi și noapte, iar o treime dintre ei scriu aproximativ 100 de mesaje pe zi și merg cu telefonul la toaletă.

!!! Un sfert dintre accidentele rutiere raportate în ultima vreme sunt cauzate exclusiv de utilizarea telefonului mobil în timpul condusului, conform revistei AS.

TELEFOANELE SUNT PĂCĂNELE! Ne informează Doctorul David Greenfield, psiholog fondator al Centrului pentru Adicții date de Internet și Tehnologie: „Când găsești ceva nou sau primești mesaj de la cineva, crește automat nivelul de dopamină, iar asta te face să rămâi agățat acolo cu orele”.

Emanuel Macron a luat decizia ca din septembrie 2018, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani să lase smartphone-urile acasă în timpul orelor de curs, informează postul CNN.

Efectele secundare sunt grave!!!

Anxietate și depresie, când scrii pe telefon cu spatele încovoiat, coloana percepe o greutate de 20 kg în plus, dureri articulare ale degetelor, amorțirea coatelor din cauza pozițiilor incorecte, întreruperea tiparelor de somn, deficit de atenție în rândul elevilor, probleme cu vederea. Tensiune oculară din cauza culorilor foarte tari.

10 semne ale dependenței de telefonul mobil

1. Primul lucru pe care îl faci când te trezești și ultimul pe care îl faci înainte de culcare e să te uiți în telefon.

2. Verifici uneori și în timpul nopții notificările.

3. Îți pierzi interesul pentru activități care nu includ telefonul mobil.

4. Întrerupi conversația „față în față” pentru a răspunde la telefon sau la mesaje.

5. Fosești telefonul ca să eviți interacțiuni sociale.

6. Într pe telefon de câte ori apare o situație mai ciudată.

7. Verifici telefonul în mod constant, fără un motiv anume.

8. Stai pe telefon în timp ce ești la școală sau la serviciu.

9. Tresari la orice sunet crezând ca e telefonul tău.

10. Stai până tărziu în noapte pe telefon.

Acestea sunt niște date îngrijorătoare preluate din Formula AS, nr. 1329.

Le făgăduiesc slobozenia , în timp ce ei înșiși sunt robi ai stricăciunii. Căci fiecare este robul lucrului de care este biruit. 2 Petru 2:19

Poate apostolul Petru nu, dar Sfântul Duh cu siguranță a vegheat să cuprindă în acest verset și suma tuturor dependențelor de tehnologie.

Hristos are puterea de a te elibera din ghearele dependențelor tale. Întinde-I mâna!