Nu am timp! Flagelul cu cele mai mari regrete…

Pentru ceea ce iubești, întotdeauna vei găsi timp suficient.

Suntem ocupați. Foarte ocupați. Mult prea ocupați. Nu mai avem timp de noi, de familie, de părinți, de biserică, de Dumnezeu. Acestea sunt câteva realități pentru care să nu ți se pară nicodată că petreci prea mult timp. Totdeauna va mai fi loc.

Niciodată copilul nu te va critica pentru că ai avut un salariu mai mic, dar s-ar putea să o facă dacă l-ai neglijat pentru a avea un salariu mai mare.

Niciodată nu îți va reproșa copilul pentru că ai avut un singur job și ai venit cu bani mai puțini acasă, dar s-ar putea să îți reproșeze dacă ai furat din timpul lui pentru a accepta un al doilea job.

Niciodată soția ta nu îți va reproșa pentru că ai venit prea devreme acasă, dar cu siguranță vei avea reproș dacă ai plecat cu noaptea-n cap și te-ai întors tot pe noapte. Aceasta cu prețul neglijării ei cotidiene.

Nu te va întreba niciodată Dumnezeu cât timp ai petrecut în atelier sau câte case ai construit; în schimb va trebui să dai notă explicativă pentru fiecare duminică petrecută prin oboare și prin piețe auto, neglijând conștient Casa lui Dumnezeu.

Nu este curios Dumnezeu dacă i-ai citit pe Shakespeare, Platon, Dostoievski, Homer sau Eliade, dar cu siguranță te va trage la socoteală pentru că nu ți-ai făcut timp pentru Sfânta Scriptură.

Fă-ți timp! Fă-ți pentru ceea ce merită. Mai ales familia. Oare nu ei sunt cei care se bucură cu adevărat de realizările tale? Împreună cu tine? Nu ei sunt cei care vor plânge pe marginea coșciugului tău? Sau, cine va mai planta din când în când o floare peste mormântul tău? Doar ei…crează-le motive pentru care ar face asta. Încearcă să petreci cât mai mult timp cu ei.

Valoarea unui om e măsurată nu în funcție de posesiunile sau diplomele sale, ci de modul în care își gestionează timpul, ținând cont de eternitatea sa.

Nu uita că ești etern! Să nu pierzi niciodată asta din vedere. Cu siguranță îmi vei da dreptate pentru vorbele acestea pe patul morții. Dar aș vrea să fim amândoi în avantaj, realizând aceste lucruri acum. Când poți schimba ceva.

Mă alinieze latinilor prin zicala fugit ireparabile tempus. De fapt nu timpul trece, tu te treci pe zi ce trece. Omul, zilele sunt ca un sunet, spunea Sfântul Moise în Psalmul 90. Investește timpul, cheltuind-l la maxim în favoarea eternității tale. Fii înțelept!