Să nu-ți bei niciodată ceaiul cu Iuda.

Ce vreți să-mi dați, și-L voi da în mâinile voastre.

Mă întreb, cum de Mântuitorul a stat la masă cu Iuda? A servit paștele. Au dormit în același loc. Au mers la pescuit. Au avut sute de programe de biserică. Știind că în inima lui Iuda e un demon, care va crește și într-o zi el însuși(Iuda) se va transforma într-unul. Cu toate acestea l-a ținut la masă. Pliniu cel Tânăr spunea: cine nu are grijă de dușmani, își va distruge prietenii.

Dușmanul te ține în priză. Te motivează. Te determină. Nu renunța niciodată la omul din echipă care are opinii diferite de tine. Ai grijă de el. Spală-i picioarele. Iubește-l. Cheamă-l la ședință. Este foarte necesar. Este instrumentul rânduit de Dumnezeu care te ajută să te gândești de două ori înainte să acționezi.

Primește-l în biserică și pe Iuda, însă nu sta la ceai cu el. Te va provoca la bârfă, la ucidere, la complot, la ură și dezbinare. Nu sta la ceai cu Iuda! Un singur Iuda a transformat o generație întreagă de preoți în criminali. Cea mai mare dramă, să ai o problemă, preot sau păstor fiind și să apelezi la serviciile lui Iuda. Ai grijă! El nu știe altfel să îți întindă mâna decât mânjită de sânge.

Aruncați un ochi în istorie la copiii lui Iuda. Persecutorii creștinilor, asasinii, cei acuzați de genocid în masă, cum au sfârșit ca tata’ lor, Iuda. Mâinele care ucid, nu vor avea dificultăți în a gâtui propriul corp. Majoritatea ajung la suicid.

Stai la masa Domnului! Mergi la biserică! Iubește! Roagă-te pentru toți. Chiar pentru Iuda care urmărește să te omoare. Dar să nu îți bei niciodată ceaiul cu el! La chermeze și grătare mulți oameni buni au picat în mreaja judecăților injuste și condamnări ale fraților. Virusul batjocorii te va învălui pe neașteptate. Cainismul e contagios! E devastator! Te omoară!

Iubește. Așa ca Hristos, care s-a rugat pentru toți. Inclusiv pentru Iuda. Dar nu a băut ceaiul cu el.