Păcatele care nu vor fi niciodată iertate!

Toți greșim, în multe feluri, spunea Ioan, dar e justificat să fim curioși care sunt păcatele care nu vor fi niciodată iertate.

De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Matei 12:31 Acesta este un păcat foarte grav care nu are iertare spunea Isus. Conform Teologiei dispensaționiste a lui Eriksson, orice împotrivire față de adevăr, acum în dispensațiunea Duhului Sfânt este pasibilă de neiertare. Explicația ar fi că e ultima șansă pe care Dumnezeu o oferă omului, revelându-se în vremurile din urmă prin Duhul Sfânt. După această perioadă urmând răpirea bisericii, judecata și eternitatea, fără a mai fi vreo șansă de reabilitare pentru păcătos.

Un alt răspuns la întrebarea: care sunt păcatele care nu vor avea iertare? Toate. Da. Absolut toate păcatele nemărturisite și de care nu te-ai lăsat sunt și vor rămâne neiertate. Dacă nu vede Dumnezeu regrete, și lacrimi și părere de rău, nu te aștepta ca tu să vezi iertare. Că nu vei vedea. Tu cum te-ai simți să fii înjurat în fiecare zi de copilul tău? Iar apoi să vină să își ceară iertare cât să capete niște bani ca mai apoi iar să te înjure. Să facă un sport zilnic din a te huli și înjura și blestema. Cum te-ai simți? E adevărat că iei în calcul inclusiv dezmoștenirea? Dar oare Dumnezeu cum se simte că te aude blasfemiind sfântu-I nume zilnic? Oo! Câți pseudocreștini nu vor fi dezmoșteniți din Împărăția lui Dumnezeu! E înfiorător de adevărat ce vă subliniez aici.

Păcatul tău activează puterea iertătoare a jertfei lui Hristos în momentul în care este mărturisit. Atunci diavolul este demascat, dat pe față ca înșelător, tu primești iertarea și puterea de a nu mai repeta acel păcat. Dar câtă vreme continui să păcătuiești, iar aceasta face parte din programul tău, fără niciun fel de regret și remușcare, tu nu vei putea beneficia de iertare, asta înseamnă că vei ajunge la judecată!

Nu e de glumit cu păcatele. Păcatul neregretat este păcat neiertat. Nu vă culcați pe urechea toleranței divine, că vă puteți trezi în iad. Ce vom zice dar, să păcătuim mereu ca să se înmulțească harul? Nicidecum! Noi care am murit față de păcat să nu mai trăim în păcat. Romani 6:1-2 Asta este gândirea sfântului Apostol Pavel despre păcat. Și nu ne permitem a ne juca de-a veșnicia.

Aici nu vorbim de abilități-le noastre de auto-disciplină, sau de o viață etică, pentrucă oricât de ordonată ar fi viața ta, ea are nevoie de intervenția divină a lui Hristos. El îți dă putere asupra păcatului. Acest lucru este posibil doar prin credință!

Dumnezeu ne va judeca nu neapărat pentru ce am făcut, ci mai degrabă pentru ce nu am făcut, anume că nu am acceptat jertfa iertătoare a lui Hristos. Apelați la iertarea divină! Să ne cerem iertare cu lacrimi! Cu părere de rău, regretând abaterile noastre. Și oricât de mare și grav ar fi păcatul tău, astăzi poate avea iertare. Iar oricât de mic ar fi, fără Hristos este suficient de periculos pentru a te duce în infern.

Toate păcatele au iertare în Hristos. Toate sunt pasibile de moarte și pedeapsă în afara lui Hristos și a recunoștinței tale.