Căile pierzaniei au cei mai scumpi șoferi

Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte. Proverbele 14:12

Cine dintre dumneavoastră ar merge în stația de taxi, să ia cel mai luxos autoturism, o limuzină să zicem, cu un șofer îmbrăcat la patru ace, cu un tarif de două mii de procente peste prețul pieței, iar pe deasupra să știi că urmează să plonjeze de pe primul viaduct în fața unui TGV, sfârșind prin incendiu?

Zici: E aberant ce spui, domnule! Știu! Problema nu este să afirmi o aberație, tragedia cea mai mare este să te alimentezi zilnic cu ea.

Îmi imaginez că Solomon vede magistrala spre locuința morților ca pe o autostradă occidentală sau orientală sau Beijing, cu câteva zeci de benzi pe sens. Iar înțeleptul vede motociclete și bolizi, gonind cu gânduri bune și destinații premeditate, dar cu toate acestea sfârșeau în infern.

Drumul spre veșnicie însă îl parcurgem cu un autoturism în care suntem pasageri în dreapta, stând cu GPS-ul în mână și dând coordonate șoferului.

Magistrala spre iad are multe mașini, și fiecare are șoferul ei, foarte scump de altfel. Matei 7:13
Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare și mulţi sunt cei ce intră pe ea. Amintim câțiva șoferi costisitori, închiriați zilnic pe autobanda infernală:

Alcoolul. Acesta conduce multe suflete spre locuința morților. Las fierbinți reprezintă doar o imagine a realității dramatice din satul românesc. Filmul nu poate introduce crimele, violurile, violențele domestice, orfanii etc.

Tutunul. Comerțul cu tutun a concurat în fruntea clasamentelor mondiale la capitolul cifră de afaceri, chiar dacă cea mai mare parte e ilegal.

Stupefiantele. Acesta este printre cei mai scumpi șoferi, cu destinație sigură: infern! Când individul a intrat în „limuzina” lui, nu-l mai scapă nici poliția, nici pușcăria, nici armata, numai Dumnezeu.

Preacurvia. Odată intrat în mreaja ei, ești condamnat la faliment, și boli, și păcate cu miliardele. Fie că este săvârșită în trup, virtual(pornografie), ca pasager al ei te nenorocești pe viață. Fugiți de curvie, e prima doamnă a iadului!

Iubirea de bani. 1 Timotei 6:10
Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă și s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri. Priviți în literatura Romană: Romanul Ion, Mara, Moara cu noroc, arată autodistrugerea generată de cancerul lăcomiei de bani.

Orice păcat: bârfă, lăcomie, minciună, mândrie, neascultare, răutate, invidie, etc. etc. reprezintă un șofer plătit scump din bugetul tău personal, pentru a te masacra. De ce șofer? Pentru că până te urci în mașină tu ești stăpânul, dar după ce ai pornit, el te conduce spre infern. Ai grijă cu cine pleci la drum! Îi plătim scump, prea scump. Cu prețul vieții și implicit al veșniciei.

Calea spre Împărăția lui Dumnezeu, nu e așa permisivă, are multe radare și limitări de viteză, are restricții legislative, dar te duce în siguranță la destinația Paradis. Am încredere în această Cale, pentru că Dumnezeu este la cârmă, Duhul Sfânt are GPS-ul, iar Calea e Isus.
Ioan 14:6
Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

Vino cu noi pe Calea sigură. Fără bani și fără plată. Cento per cento gratis! Nu pentru că e fără valoare, ci pentru că a plătit Hristos în locul tău tot traseul!