Războiul ireconciliabil între duhul lumii și Duhul lui Hristos

Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei, dar, pentru că nu sunteţi din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea. Ioan 15:19

Duhul lumii = reprezintă sistemul depravat al lumii infectate până în măduva oaselor de păcat. Filosofia, faptele, sistemele care promovează urâciunea și desfrâul. Nu are nmic a face cu religia, nu se referă doar la criminali, violatori și pușcăriași, ci și la oamenii cu bun simț, blânzi, citiți, care trăiesc în întuneric și în înstrăinare față de Jertfa lui Hristos.

Duhul lui Hristos = este animat de roada Duhului Sfânt, și se caracterizează nu prin norme și dogme religioase, ci prin autoritatea lui Hristos în viața omului. Asemenea, nu are nimic în comun cu religia, ci caracterizează pe omul locuit de Duhul lui Dumnezeu. Acest fapt este vizibil în suma tuturor acțiunilor lui.

Dacă experiențele trăite duminică diferă cu mult de experiențele trăite în cursul săptămânii, asta sună a ipocrizie, spunea A. W. Tozer

Nu mai încercați metode pacifiste între duhul lumii și Duhul lui Hristos, că nu există! Nu mai căutați anemic accepțiunile lumii că nu vă sunt necesare! Nu cerșiți voturile lor la concursurile seculare, că nu vă încălzesc cu nimic, dimpotrivă, pot să vă ucidă!

Niciodată lumea nu va iubi sfințenia! O va ucide, o va condamna, o va critica, o va ironiza. Pentru că niciodată Satana nu a iubit pe Isus. Din scutece a urmărit să-L omoare. L-au omorât, dar învierea nu au mai putut-o birui. Biserica lui Hristos tot timpul a fost prigonită, bătută, prăjită, spânzurată, împușcată. Și așa va fi până la sfârșit! Dacă știu acest lucru, nu mai pot fi surprins negativ de el. O iau ca pe o onoare a martiriului.

Romani 8:36
După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca niște oi de tăiat.”
Asta recunoaște apostolul Pavel, asta au recunoscut părinții bisericești, asta au recunoscut victimele inchiziției, asta recunosc eu… de ce ai vrea să schimbi acest lucru? Nu observați demonii duhului lumesc deghizați în sfinți cum au invadat bisericile noastre și ne ademenesc tinerii și tinerele spre eterna lor condamnare?

Orice apare nou în lume, devine modă în adunările evanghelice de astăzi! Ce s-a întâmplat cu noi, dragi creștini? Pe unde suntem? Încotro ne îndreptăm? Ce vrem de fapt de la viața și veșnicia noastră?! Este vremea să ne trezim!

Lipsa prezenței Duhului Sfânt în viața noastră a înlocuit curajul martiriului (pe care numai abundența harică a Duhului Sfânt o dă), cu un duh lumesc de frică. Acesta redă un creștinism cameleonic, imitator de modă, ce se caracterizează mai degrabă prin imitatio mondo decât prin imitatio Hristi. Acesta conduce la un fel de cooperare improvizată între cele două entități. Această cooperare nu este posibilă fără acceptarea compromisului. Ori în acest caz deja am fi învinși.

Sunteți trimiși ca niște miei în mijlocul lupilor. Ce crezi, dragă mielușel, Laura, că lupii vor linge vreodată sare? Nu! Ei vor sânge. Ei nu sunt ierbivori. Sarea pământului nu este pentru deliciul lupilor, ci pentru oile rătăcite. Auzeam tot felul de comentarii: că trebuie să fim lumină în lume! Corect, e porunca Mântuitorului, dar lumină pentru oile rătăcite, nu emigrând în mijlocul haitei de lupi, cerșindu-le like-ul. Nu mi-l vor da. Ei urlă mult mai „original” decât mine! Ei votează urlete, nu imnuri din oierit. Niciodată un anti-familist nu va vota o pro-familistă. Dar de ce aș avea nevoie de votul lui? Asta este dilema mea. Bucuria mea mare este că nu au votat imnul Dear Father, acesta este doar pentru fii. Recomandarea mea este să nu mai participăm niciodată la astfel de concerte. Locul nostru de slujire este altul decât scenele care nu ne aparțin. Laura, să nu fii dezamăgită. Tu ești lumina însăși. Nu poate soarele să invidieze nici cea mai strălucitoare stea din noapte. Oricât de tare ar străluci o stea a nopții, pălește în fața primei raze a soarelui dimineții.

Efeseni 5:27
ca să înfăţișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană.

Așa vrea Hristos să găsească Biserica Sa. Sfântă. Curată. Imaculată. Iar asta se face cu prețul surogatului de pace, cu prețul renegării și al prigoanei, inclusiv cu prețul vieții.

Ești gata? Numai Duhul Sfânt te poate insufla să fii!