Foarfecele care taie speranțe și inimi

Fraţii mei care se suiseră împreună cu mine au tăiat inima poporului, dar eu am urmat în totul calea Domnului Dumnezeului meu. Iosua 14:8

Cum știu frații și apropiații să frângă inimi, nu știu dușmanii. Lovitura de aproape doare mai tare din mai multe motive: 1. Forța loviturii e mai mare; 2. Apropiații știu exact unde să lovească, ei cunosc vulnerabilitățile și ținta este sigură; 3. Poate le face cu ochiul poziția și postul tău. Motive sunt multe. Cert este că frații lui Iosua au fost suficient de „dibaci” să taie inima poporului.

Sunt mulți tăietori de inimi în jurul nostru. Coincidență sau nu, aceștia sunt în deosebi și tăietori de lemne. Cine e înțelept pricepe aluzia. Suntem înconjurați de oameni pesimiști, descurajatori, demoralizatori, devastatori, ironici. De regulă sunt oameni care nu au condus nici măcar roaba, vorba fostului primar general al capitalei, Sorin Oprescu.

Acest foarfece are capacități multiple în a tăia aripi, speranțe, elanul, răsuflarea. Proprietarii lui sunt oameni în genul lui Eliab sau cei zece negativiști omorâți de Dumnezeu pentru îndoială semănată. Tăietorul de inimi e negativistul care omoară sentimentele speranțelor tale cu argumentele rațiunii lui mioape intelectual. Încearcă a te convinge că nu ești în stare să faci nimic. Așa îți trebuie, dacă te umilești până acolo încât să-i bagi în seamă!

Poate ai fost victimă cordială a acestui specimen. Nu te opri! Nu dispera! Ignoră și mergi mai departe! Watchman Nee spunea: dacă te oprești să arunci cu pietre în toți cățeii care latră, nu mai ajungi la destinație niciodată. Lasă-i să latre, că de aia sunt căței să latre. Sunt două categorii de oameni: 1. Oameni slabi care se i-au după părerile altora, și nu mai fac nimic; 2. Oameni puternici care îi ignoră și conduc lumea. Inclusiv pe cei din prima categorie. Sunt oameni care văd un miracol în fiecare zi, și oameni care nu fac altceva, decât să numere firimiturile de nori din fața soarelui unei zile superbe.

Ai fost secerat/ă cordial? Ai avut numai descurajări în viață? Ai fost interpretat/ă greșit și criticat/ă de cei dragi? Ai fost convins/ă să renunți? Ai fost desconsiderat/ă? Bun venit în „clubul”oamenilor puternici! Ești pe drumul cel bun.

Hristos coase inimi tăiate. Mângâie răni cordiale. Îți dă curajul de a îndrăzni din nou. Te ajută să mergi mai departe. Hai! Se poate!