Atac! 290 de oameni omorâți în schimbul iubirii lor.

Au să vă dea afară din sinagogi, ba încă va veni vremea când oricine vă va ucide să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu. Ioan 16:2

Iartă-i, Sri Lanka! Asta știe creștinul în care locuiește Hristos, să iubească. Și asta face de două mii de ani, iubește și iartă. Un urmaș al lui Hristos nu se răzbună, el iartă, trece peste, iubește și se roagă pentru persecutori.

Inchiziția este o rușine pe obrazul creștinismului, asemenea și războaiele mondiale care au lăsat în urmă zeci de milioane de morți. Acestea nu sunt acte ale creștinismului, sunt niște fapte petrecute prin anexele din curtea majestății Sale Creștinismul. Pentru că urmașul lui Hristos nu ucide, nu vinde, nu distruge, el este plin de râvnă pentru fapte bune.

Oricum suntem segregați și prigoniți psihologic și ideologic în fiecare zi pe tot mapamondul, inclusiv în România, pentru că suntem cuminți și necombatanți prin forță.

Singura noastră armă rămâne iubirea, iertarea și apologetica. Folosiți arma retoricii elegante, a omiliei nesectare, arma argumentului biblic. Chem slujitorii altarului la studiu și rugăciune și înarmarea credinciosului cu armele adevărului, înțelepciunii, iubirii, argumentului, care dezarmează persecutorii prin iubire, nu prin contraforță armată. Asta este soarta noastră de două milenii încoace, să fim urâți, excomunicați, interziși, întemnițați, torturați și uciși.

Iubiți creștini, nu vă înfuriați! Nu faceți declarații necreștinești! Nu ripostați! Rugați-vă pentru cei ce vă urăsc și vă prigonesc, așa începea Mântuitorul Predica de aur, rostită pe munte. Suntem urmașii lui, născuți din dragoste și adevăr. Născuți din Duh sau de sus.

Iubim, iertăm și mergem mai departe. Poate mâine e rândul nostru. Să fim în gardă!

Suntem alături de voi, frați din Sri Lanka. Ne rugăm pentru orfanii tăi. Sunteți frații noștri! Nu stăm indiferenți. Morții nu se mai întorc înapoi, dar ne vom întâlni în curând cu ei în cer! La revedere, frați martiri srilanchezi!