Ce-ar fi dacă nu am avea nădejde

așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor, Isus Hristos. Tot 2:14

Se cunosc cel puțin 26 de nuanțe lingvistice pentru termenul nădejde în limba română. Toate converg spre lucruri minunate. A spera, a crede, a dori întâlnirea cu cineva iubit, sunt cele care m-au inspirat în mod special.

Mântuitorul a promis că va reveni, să ne ducă de la locuința noastră terestră la adevărata Casă. Împărăția Sa. Așteptarea cu credință și dorință arzătoare a unui Hristos asemănat cu un Mire drag, constituie un adevărat act al nădejdii edificatoare.

Ce ar fi dacă nu am avea nădejde?

Am lucra fără nici un rost. Am trăi fără țeluri. Toate călătoriile noastre, fără recunoașterea eternului din esența frumosului, ar fi doar niște aventuri de o clipă, condamnate la efemer. Moartea ar fi groaznică, datorită tragediei veșnicei despărțiri. Dar trăind în Hristos, revederea cu frații de credință devine o certitudine a nădejdii noastre ancorată în absolut.

Triada celor trei virtuți cardinale, subliniate de sfântul Apostol Pavel: credința, nădejdea și dragostea, reprezintă echilibrul tridimensional perfect al existenței noastre în Hristos, fără de care am fi în non-esență. Nădejdea este liantul medierii între dragostea ce vibrează în caracterul hristologic și credința în viața viitoare.

Fără nădejde, viața este cenușie, opacă, tristă și condamnată la nefericire. Nădejdea existenței noastre în Hristos ne înnobilează, ne crește, ne transformă în îngeri, ne propulsează spre cer, ne dă aripi.

Ești trist? Toate îți merg pe dos? Ești la limita puterilor tale? Ești dezamăgit? Nu descuraja! Nădăjduiește! Fii tare! Roagă-te! Așteaptă să ajungă soarele pe rotocolul sufletului tău! Zâmbește, răsăritul tocmai se pregătește să te încălzească printr-o îmbrățișare. Pe bune, e chiar din partea lui Dumnezeu!