Carnagiu în Ialomița!!! Zece morți!

Plan roșu de intervenție! Aș recomanda un plan roșu de responsabilitate. 1200 (o mie două sute) de oameni au murit anul acesta în România din cauza neatenției. Alte câteva mii au fost rănite. Asta pe timp de pace. Din câte știu, nu e război în țară. Sau… este? E luptă crâncenă pentru supraviețuire.

Fac un apel la responsabilitate! E vorba, în nenorocirea de astăzi, de un camionagiu obosit. Alții au fost beți, alții drogați. Mai opriți-vă! Avem copii care ne așteaptă, avem familii care depind de noi. Asumați-vă răspunderea când vă urcați la volan. Dacă nu începem să schimbăm ceva la noi înșine, nu se va schimba nimic. Știu că s-au ieftinit mult bolizii Diesel din Europa, dar viețile rămân la fel de scumpe. Lăsați liveurile și mesajele pe telefon în mers, care sunt mai periculoase ca stupefiantele la volan!

Este atât de scumpă o viață. Dar 1200 într-un singur an? Dar mii în ultimii ani? E adevărat că avem infrastructura pe care o știm, o vedem, dar până peste 100 de ani când se mai schimbă ceva, haideți să luăm măsurile care ne sunt la îndemână. Conduceți prudent! Fără viteză! Cu mintea limpede! Un accident e mai mult decât un eveniment rutier intens mediatizat, e vorba de vise întrerupte, orfani lăsați pe drumuri, râuri de lacrimi în urmă. Mă preocupă fenomenul, fiindcă parcurg aproximativ 60.000 de km pe an în România. Aș vrea să îi știu în siguranță pe toți șoferii care se întâlnesc pe drum cu mine. Fă la fel și tu!

Stop accidentelor! Viața are prioritate!