Sabia Domnului și a lui Ghedeon, nu DOAR a Domnului

Sabia Domnului și a lui Ghedeon! Sabia Domnului și a lui Ghedeon! Judecătorii 7:20

Îl iubesc pe Dumnezeu! Are așa un dar special de a ne face să ne simțim speciali. Și suntem! Pentru că în inima unui om plin de Hristos este turnată o comoară specială. Comoara călăuzirii divine. În oricare moment al istoriei, Dumnezeu are suficientă putere ca într-o secundă să spargă toate zidurile împărăției întunericului. Toate! Și cu toate acestea stă prin piețe strigând:
Cutreieraţi uliţele Ierusalimului, uitaţi-vă, întrebaţi și căutaţi în pieţe, dacă se găsește un om, dacă este vreunul care să înfăptuiască ce este drept, care să se ţină de adevăr, și voi ierta Ierusalimul. Ieremia 5:1

Ghedeon viteazule, du-te și izbăvește pe Israel! stai puțin Doamne, mergi Tu! Așa ne-am obișnuit să lucrezi Tu. Să vindeci Tu! Să te trimitem pe Tine. Chiar mai este nevoie de mine? Serios? Da Ghedeon, Eu folosesc oameni. Vreau să binecuvintez mulți oameni. Am răsplată pregătită pentru oameni. Vreau un om! Vrei să fii tu? Nu e obligatoriu să zici Da. Aleg pe altul, dar socot că această misiune ți se potrivește perfect ție. Vrei?

Dragi creștini! Nu dați cu piciorul în invitațiile pe care Dumnezeu însuși vi le face. Nu vă împotriviți! Nu fugiți ca Iona! Nu vă ascundeți printre vasele complexelor copilărești ca Saul! Nu amânați! Nu vă jucați cu aventurile ca Samson! Intră în slujire azi! Mâine dimineață s-ar prea putea ca Dumnezeu să se reorienteze spre altcineva. Dar ce vei face tu? Cu ce te înfățișezi înaintea cerului?

Sabia Domnului ȘI A LUI GHEDEON! Nu doar a Domnului. Dumnezeu găsește plăcere în a te invita să-I fii coleg de slujire. Să lucrezi în via Lui. Să îți dea popoare pe mână. Să te trimită dincolo de frontierele imaginației tale. Să bați dușmani mult mai puternici decât tine. Să învingi goliații, filistenii și madianiții din viața ta. Să biruiești ispita și provocările pornografiei în Numele Lui Isus. Să vorbești și altora despre biruința ta. Iar la final, melodia biruinței să sune: Sabia Domnului și sabia ta! Sabia Domnului și sabia ta!

Dar, pentru aceasta trebuie să ieși din rutina și limitele logicii tale. Să pășești înainte prin credință. Nu trebuie să deții arme de distrugere în masă, nici artilerie antiaeriană. Nu. Ghedeon s-a dus cu niște vase și cu mare încredere în Dumnezeu și a ajuns împărat. Du-te cu darul tău, cu resursele tale, cu inima ta, dar cu puternica ta credință în puterea și resursele lui Dumnezeu. Lasă-te abandonat în brațele lui Isus, cere umplerea Duhului Sfânt și vei păși peste lei și scorpii și vei ieși nevătămat.

Dumnezeu nu are nevoie de elite, nici de cei mai inteligenți, frumoși, bogați oameni. El are nevoie de un om. Un om plin de credință. Să facă din inima lui un altar pe care să ardă focul pasiunii pentru gloria Lui. Iar pe acest om, Dumnezeu îl echipează, îl împuternicește, îi dă autoritate, pune oameni sub comanda lui, iar madianiții vor fugi în goană din fața ta. Tu mergi la luptă în Numele Regelui Isus. Tu ești mai mult decât biruitor!

Sabia Duhului este Cuvântul lui Dumnezeu. Mănâncă-l pe pâine la micul dejun și vei fi cu adevărat eficient în slujirea ta. Iar madianiții spirituali vor fugi din calea ta.