Penntru lumea întâi iubire, pentru lumea a III-a ce?

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu LUMEA. Ioan 3:16a

Adică TOATĂ LUMEA!

De ce iubim lumea întâi?

Iubim lumea întâi pentru că e cea mai ușoară iubire. Lumea întâi este curată, civilizația este la ea acasă, are drumuri foarte generoase pe care se poate circula cu viteză foarte mare, cu mașini foarte bune. În lumea întâi te duci cu buzunarele goale și datorii, lucrezi și te întorci acasă cu merinde pentru prunci. Slavă lui Dumnezeu pentru asta.

În lumea bună, securitatea este în favoarea ta, ai drepturi, ți se oferă statut, poți fi asimilat de ea. Lumea bună, lumea occidentală este un loc binecuvântat de Dumnezeu, pentru că orice dar bun și desăvârșit vine de la Dumnezeu. Aici, în lumea întâi sunt haine bune și scumpe, se trăiește în lux și unii chiar ating limitele opulenței. Aici ai libertate religioasă și te poți închina liber. Ai mulțumit vreodată lui Dumnezeu cu toată ființa ta că te-ai născut într-un loc binecuvântat? Vreau să îți dau un motiv în plus de mulțumire.

De ce lumea a III-a este greu de iubit?

Lumea a III-a este foarte departe, ori iubirea la distanță este greu de întreținut. Aici este mizerie, aglomerație, sărăcie, boală și speranță de viață foarte scăzută. Trebuie să mergi cu bani de acasa, cu mulți bani. La 50 de ani ești bătrân. Confortul este sub orice limită a imaginației, e gălăgie, praf, stres, frică și multe riscuri.

Tocmai mă întorc din lumea aceasta, mă aflu pe avion deasupra Moscivei, am traversat planeta de la un capăt la altul. Că după noi mai era Oceanul Indian, apoi veșnicia. Și mă întreb, oare o fi uitat Dumnezeu de lumea aceasta? Am trăit printre ei o săptămână. Să știți că nu a uitat-o Dumnezeu. Au înțeles asta și ei. Din motive de siguranță nu le pot da numele.

Sunt o echipă de oameni cât România din venele lor de mare. Inimi pline de iubire pentru ei. Pentru cei nenorociți, amărâți, disperați, care mi-au intrat la inimă pe viață. Acești oameni, români de-ai noștri slujesc cu toată dăruirea și multă iubire pentru lumea a III-a. Ei au înțeles bine că Evanghelia trebuie să ajungă la orice făptură și la toate neamurile. Au renunțat la tot. La casă, țară, limbă, familie, la tot. Pentru a le sluji doar lor. Celor fără nici un ajutor.

Cum putem arăta iubire față de lumea a III-a?

Fiecare are chemarea lui. Dar dacă Dumnezeu îți vorbește în mod special, poți să arăți iubire pentru lumea a III-a. Pastor Teem, are un microbuz care nu mai e bun nici pentru cușcă de porumbei. Mergeam în spatele lui și efectiv ca oțelul lichid curg tablele de pe el, iar fumul e cât un tren în urmă. Un microbuz pe care numai ce l-a scos din service, cred că se apropie de 40 de ani.

Să îl schimbe! Da și eu am zis la fel. Dar când ai câteva zeci de copii și adolescenți de hrănit zilnic, copii culeși cândva de pe stradă, fără identitate, fără nume. Copii care acum sunt mari, e greu să reușești ceva.

Poate că în timp ce citești aceste rânduri îți vorbește Dumnezeu să arăți iubire față de cei din lumea a III-a, dar care se află în linia întâi pe front. Trebuie făcute multe, dar înainte de orice, trebuie schimbat microbuzul.

Ești în lumea întâi. Nu vei înțelege niciodată ce se petrece în aceste zone. Poți fi acolo. Poți arăta iubire și compasiune pentru fluidizarea slujirii fraților noștri, dar și pentru bucuria și încurajarea celor mici. Cum am văzut că știu ei să se roage pentru tine, nu o va face nimeni niciodată.

Dumnezeu iubește toată lumea. De la A la Z. Își dovedește o fărâmă din iubirea Sa inclusiv prin feedbackul tău. Haideți să schimbăm microbuzul lui Isus!