Bilet la cușetă, dar cursa interzisă

Și Iona s-a sculat să fugă la Tars, departe de Faţa Domnului. S-a coborât la Iafo și a găsit acolo o corabie care mergea la Tars. A plătit preţul călătoriei și s-a suit în corabie ca să meargă împreună cu călătorii la Tars, departe de Faţa Domnului. Iona 1:3 VDC

Iona s-a coborât în fundul corăbiei, s-a culcat și a adormit dus. Iona 1:5b

Când asculți de Dumnezeu, achitarea facturilor intră în responsabilitatea Majestății Sale, ori Dumnezeu nu se uită la preț, nici nu calculează în funcție de condițiile minime: când dă, dă cu mână largă. Cea mai mare jignire pentru samaritean ar fi fost ca la întoarcerea sa, hangiul să spună: „știi, am fost pe mare economie cu toate cheltuielile, uite am cheltuit jumătate de sumă, ia-ți restul”. Nu. El a, zis clar: să cheltuiești tot. Iar dacă va trebui să suplimentezi de la tine ceva, îți returnez fără probleme.

Când asculți de Dumnezeu e bine cu biletele, mâncarea, transportul, dar când fugi de Dumnezeu, trebuie să achiți singur toate facturile. Iona scoate din buzunar banii, cu pretenții ridicate, ia un loc confortabil la cușetă, se schimbă în pijamale și doarme dus. Ar fi avut vise mai frumoase dacă nu ar fi călătorit pe vasul interzis. Liniștit nu L-ar fi deranjat pe Dumnezeu că el vrea la cușetă și în drum spre Ninive. Unii au impresia că misionarii trebuie să aibă viață de refugiați. Nu. Ei sunt ambasadori ai cerului și trebuie să aibă condiții cel puțin decente.

Câteva întrebări cinstite: Ce direcție are Corabia vieții tale? Cine este la cârmă ei? Cine a sponsorizat călătoria? Știi cumva și ce urmărește? Dacă navighezi împotriva voii lui Dumnezeu, la cine vei striga în caz de furtună? Dar când vine țunami în viața ta și a familiei tale? Cine va primi slava la sfârșit? La final vei primi răsplată sau pedeapsă? Dumnezeu este de acord cu cursa ta(căsnicie, afacere, slujbă, viață)?

Toate aceste întrebări își au rezolvarea în răspunsul la o singură întrebare: Trăiești tu în ascultare de Dumnezeu? Veghează cu vigilenți sporită asupra căilor tale și nu te lăsa îmbătat de ofertele pe care inamicul ți le face, fie ele și la cușetă. Prefer în bătaia vântului și ploilor chiar și în furtună pe drumul în care Dumnezeu merge cot la cot cu mine, decât legănat în cușetă unei garnituri ce mână nebunește împotriva lui Dumnezeu.
imaginea